Hayırların mayası, ölümsüzleşti

Hayırların mayası, ölümsüzleşti Hayırların mayası, ölümsüzleşti
A- A+

Bolu'nun babası, hayırların efendisi merhum İzzet Baysal'ın Bolu'ya armağını olan İzzet Baysal Vakfı, Bolu'ya eser kazandırmaya devam ediyor. Vakıf bugün imza altına alınan protokolle 149’uncu eserini Bolu'ya hediye edecek.
İzzet Baysal Vakfı tarafından protokol altına alınan Alpağut Mahallesi’nde yapılacak yeni ortaokula “İZSAL” ismi verildi. Okulun inşaatı için  Bolu İl Özel İdaresi tarafından yer tahsisi sağlandı. 


30 Ekim’de gerçekleşecek ihale öncesinde, Bolu Valiliğinde protokol imza töreni yapıldı. Protokol, Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, Bolu AK Parti Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, MHP Milletvekili İsmail Akgül, CHP Milletvekili Türker Ateş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İzzet Baysal Vakfı Başkanvekili Fatih Yamaner ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü arasında imzalandı.


“24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE TEMELİNİ ATMAYI PLANLIYORUZ”
Vakfın kurucusu İzzet Baysal'ın hayırlarının mayası olan şirketi "İzsal" isminin verildiğini hatırlatan İzzet Baysal Vakfı Başkan Vekili Fatih Yamaner, Vakfın 149'ncu eseri hakkında protokol öncesi bilgi verdi.
Vakıf Başkanvekili Yamaner, “Bugün protokolünü imzalayacağımız İZSAL Ortaokulu’nun 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde temelini atmayı planlıyoruz. Ümit ederiz ki İZSAL Ortaokulu tamamlandığında, ilimizin kuzey kısmında, orta sınıf öğrencilerinin sınıflardaki sayılarında rahatlama olmasını bekliyoruz. İZSAL ismi, kurucumuz İzzet Baysal’ın tüm hayırlarının çıkış noktası olan ve 1954 yılında kurulan şirketin ismidir. Bu isim ile tüm hayırların mayası olan İZSAL ismi, ilimizde ölümsüzleşecektir. 30 Ekim tarihinde ihalesi sonuçlanacak olan, 24 derslik ve 6 atölyeden oluşan İZSAL Ortaokulunun 3 bin 46 metrekare arsa üzerine, toplam 4 katlı 4 bin 407 metrekare üzerine inşa edilecektir" dedi.
“HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”
Yapılacak okulun Bolu'ya hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Aydın ise yaptığı konuşmasında; “Güzel bir iş birliğinin aynı zamanda bir örneğini sergilemiş oluyoruz. Okul arsası, İl Genel Meclisi tarafından bu amaç için tahsis edilen bir yer. Kıymetli İzzet Baysal Vakfımız, bu 24 derslikli ortaokulun yapımı için kaynak tahsis ettiler, belediye başkanlığımız; çevre düzenlemesi ve peyzajla ilgili sağ olsunlar sorumluluk aldırlar. Şehrimizin kıymetli milletvekilleri de bugün bu güzel hadiseye, güzel hizmete şahitlik için aramızdalar. Ben bu güzel oklumuzun Bolumuza hayırlı olmasını diliyorum. 149’uncu eser. İnşallah 249’ları, 549’ları Bolu halkı inşallah bu vakfın elinden görecektir. Ben okulumuzun ilimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İzzet Baysal Vakfı ile kurumlar arasında protokol imzalandı. İZSAL Ortaokulu, bünyesinde güzel sanatlar atölyesi, teknoloji tasarım atölyesi, müzik dersliği, bilgisayar dersliği, destek eğitim dersliği, 120 kişilik konferans salonu, mutfak, beden eğitim salonu, yemekhane, kütüphane, mescit barındıracak. Okulda 750 öğrencinin öğrenim görmesi bekleniyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler