Hem esnafın hem de öğrencinin hakkını savundu

Hem esnafın hem de öğrencinin hakkını savundu Hem esnafın hem de öğrencinin hakkını savundu
A- A+

Bolu Belediyesi Ocak Ayı Meclisinde Şehir içi toplu taşıma ücretlerine yapılan zam nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile AK Partili Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Kamuran Avcı arasında sert tartışmalar yaşandı.

Otobüslere yapılan zammın oylamasında ulaşım fiyatlarının; tam yolcu için 7 liradan 9.5 liraya, öğrenci bileti fiyatının da 5 liradan 7 liraya yükseltilmesine AK Partili Belediye Meclisi Üyelerinin çekimser kalırken, grup dışında hareket eden AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kamuran Avcı, zam talebine hayır oyu kullandı.

Meclis hem izleyici sıralarında oturumu takip eden hem de canlı yayınla Bolu Halkına ulaşan toplantıda internetten yayını izleyen Halk Otobüsü Esnafına AK Partili Meclis Üyelerinin zamma onay vermemesini şikayet eden Başkan Özcan; “Biz şoför esnafımızı mağdur etmeyiz. Kimler, kimin yanında herkes görsün.” deyince, ortalık bir anda gerildi.

“Siz şovun, biz hizmetin peşindeyiz Başkan”

Başkan Özcan’ın söylemelerinin yanlış olduğu uyarısında bulunan Kamuran Avcı, ret gerekçesini açıklamasına engel olunmasına tepki gösterdi. Kürsüden ret kararını açıklaması için Başkan Özcan tarafından söz hakkı verilmemesini eleştiren AK Partili Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Kamuran avcı; “Esnafın durumu kritik mi? Evet kritik. Ama yukarıya çıkan 30 bin öğrenciyi de düşünmek zorundasınız Sayın Başkan. Ve şoför kardeşlerimiz ile bizi karşı karşıya getirecek bir cümle kuramazsınız. Size hiç yakıştıramadım. Bizim kimden yana olduğumuz belli. Biz garibandan yanayız. Şovdan yana değiliz, siyasetten yana değiliz. Biz vatandaşımızın hizmetinin yanındayız. En son toplu ulaşıma zam yaptığımızda akaryakıt 28 lira idi. Bu gün ise yakıtın litresi 22 lira. Söylemleriniz doğru değil Sayın Başkan, yanlış yapıyorsunuz. Siz şovun peşindesiniz. Ben Kamuran Avcı olarak, AK Parti Grubunun dışında bu teklife ret oyu kullandım. Bunda da gerekçem var. Ama siz hakkımı yiyerek gerekçemi kamuoyuna açıklamama izin vermiyorsunuz Sayın Başkan” şeklinde konuştu.

“Belediye olarak esnaf ve öğrenciye destek olalım”

Yapılan zamla öğrencinin mağdur edildiğini ve Bolu Belediyesi tarafından yapılacak sübvanse ile hem esnafın hem de öğrencinin mağduriyetinin önüne geçilebileceğini söyleyen AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kamuran Avcı, CHP’nin yerel seçimler öncesi öğrenciye toplu ulaşımı ücretsiz yapacakları sözünü hatırlattı.

Avcı; “Esnafı da mağdur etmeyelim, öğrenciyi de mağdur etmeyelim. Belediye olarak toplu taşımayı sübvanse edelim. Hani öğrenciyi bedava taşıyacaktınız. Siz belki bu sözü vermediniz ama parti politikanız, partinizin vaadi bu şekildeydi. Hani sosyal demokrat belediyeciliği yapacaktınız? Öğrenciyi 7 liraya mahkum etmek mi sizin sosyal belediyeciliğiniz? Yoksul ailelere vereceğiniz 2 bin lira yardım için sizi takdir ettik ama neden burada öğrenci kardeşlerimize yardımcı olmuyorsunuz? Bu konuda da şoför esnafa ve öğrenci kardeşlerimize de destek olun. Bahanelerin arkasına saklanmayın. Her hareketiniz şov” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler