Her Pazartesi Bolu Pazarında iftar verilecek

Her Pazartesi Bolu Pazarında iftar verilecek Her Pazartesi Bolu Pazarında iftar verilecek
A- A+
Reklam

Mübarek Ramazan Ayı öncesi Bolu Halkına çağrıda bulunan Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Albay Tatü, Pazar esnafı olarak Bolu Halkının kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleriyle hizmetinde olacaklarını belirtti.

Bolu Halkının Ramazan’ını tebrik eden Tatü; “İslam Âleminin heyecanla beklediği Ramazan ayı, bolluk ve bereketin, yardımlaşma ve dayanışmanın, birlik ve beraberliğin ayıdır. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayı, rahmeti ve bereketi bol olan bir aydır. Yoksulların gözetildiği, iftar sofralarının paylaşıldığı Ramazan, aynı zamanda millet olarak yardımlaşma ve kaynaşma bakımından kaçırılmaması gereken bir fırsat aydır. Ramazan ayında bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi en güzel şekilde sergileyerek, bu değerlerimizi geleceğe taşımalıyız. İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran Ramazan ayının Türk ve İslam âlemine, ülkemize, milletimize, esnaf sanatkârlarımıza ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum” dedi.

“Fiyatlar kontrolümüz altında olacak”

Oda olarak diğer aylarda olduğu gibi Ramazan ayı boyunca da Bolu Halkının uygun ve kaliteli ürünlere daha kolay ulaşmaları için esnaflarla yoğun bir istişare içinde olduklarını belirten Başkan Albay Tatü; “Hemşerilerimizden müşterilerimizden Ramazan alışverişinde Pazar yerlerini tercih etmelerini istiyorum. Ramazan ayı boyunca Ramazan sofralarımızın vazgeçilmezi sebze meyvelerimizi her bütçeye uygun, taze, günlük olarak tezgâhlarımızda bulabilirsiniz. Ramazan boyunca şahsım ve yönetimim devamlı sahada olacaktır. Fiyatlar devamlı kontrolümüz altında olacaktır. Fahiş fiyatla satış yapan esnaflara katiyen izin verilmeyecektir. Bolu halkından isteğim fahiş fiyat ile ürün satan esnafımız olursa anında bizi bilgilendirsinler. Bolu olarak bizim kültürümüzde Pazar yerlerimizin ve özellikle Bolu pazarımızın ayrıcalıklı bir yeri vardır. Bolu pazarı Türkiye illeri arasında en büyük Pazar yerlerinden birisidir. Bolu pazarı farklı bir Pazar yeridir. Türkiye’deki bütün illerdeki Pazar yerleri bitse bile Bolu Pazar yerinin katiyen doğallığı, natürelliği, güzelliği bitmez. 

Biz pazarcı esnafların gönülleri zengindir. Marketler gibi ürünleri gramı gramına tartmayız. Hep 30gr - 50gr fazla tartarız. Bizden gitsin bereketli olsun deriz. Alınan ürün 210 - 220 tutsa benim esnafım 200 ver bereket versin der. Bir müşterimiz, bir vatandaşımız herhangi bir pazarcı esnafına gitse param yok dese biz pazarcılar olarak kara kaplı deftere yazarız. Maaş aldığında, paran olduğunda getir deriz. Gerçekten parası yoksa ihtiyaç sahibi ise poşetinin içine para koyarız. Biz gönlü zengin küçük esnaflarız. Benim pazarcı esnafım büyük marketlere benzemez. Çünkü biz bolu halkının kendisiyiz. O büyük marketler gider ama biz yine iyi günde de kötü günde de hemşerilerimizin hep yanında kalırız. O yüzden şu mübarek Ramazan ayında Pazar yerlerimizi tercih edelim” diye konuştu.

“Pazarımız her gün açık olacak”

Geleneksel Bolu Pazarının kurulduğu her Pazartesi Ramazan ayı boyunca esnaflara ve Bolu Halkına Oda olarak iftar vereceklerini de söyleyen Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Albay Tatü; “Bolu ana pazar yerimiz Ramazan boyunca her gün açık olacaktır. Semt pazarlarımız da kurulduğu günlerde, Pazar günü Pazar yerlerinde açık olacaktır. Ramazan ayı boyunca Bolu Pazarının kurulduğu her Pazartesi günü esnaf ve vatandaşlara Pazar yerinde iftar verilecektir. Bu mübarek Ramazan ayı kalplerimize iman, ruhumuza huzur ve tüm aleme barış getirsin. Bütün kötülükler üzerimizden uzak olsun. Güzelliğin, birliğin ve beraberliğin içerisinde olduğu Ramazan-ı Şerif'imizin hayırlara vesile olmasını diliyorum, Ramazan ayınızı en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Ali (1 ay önce)
    Hem pahalı ürün satan hem de tezgahın önüne güzel ürünleri sıralayıp müşteriye arkadan çürük çarık ürünleri veren tüm pazarcıları kınıyoruz ve alışverişi marketlerin manav bölümlerinden yapıyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler