“Herkesin ipliğini pazara çıkartacağız”

“Herkesin ipliğini pazara çıkartacağız” “Herkesin ipliğini pazara çıkartacağız”
A- A+

Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, çok sert bir basın açıklaması yayınladı. Bir Sağlık Sendikasının, İzzet Baysal Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde personel yemeğinden çıktığı iddia edilen yabancı cisimle ilgili yaptığı basın açıklamasını eleştiren Yılmaz; “İlimizde sağlık sistemi ve sağlık çalışanlarının şartlarının iyileştirme görevi olması gereken STK başkanı olan kişi maalesef ki;

ilimiz de tüm kurumların iç huzurunun bozulması, kaos ortamının yaratılması ya da çalışma düzeninin alt üst olması için en büyük sorun haline gelmiştir. Sürekli sağlıkta ki yöneticileri basın üzerinden tehdit ederek, farklı algılar oluşturmaktadır. En son örneği yemek üzerinden olmuş fakat sağlık çalışanları açıklamaya itibar etmeyip katılım sağlamayarak ifşa olmuşlardır. Bununla ilgili ilimiz Valiliği başta olmak üzere yetkili kişilerin bu tip yalan algı ve üstü kapalı tehditler için gereğini yapması temennisiyle, ikazlarımızı buradan yapıyoruz” dedi.

“İstenilen seviyede olmasa da yemekler iyileşti”

Bolu’da sağlık personelinin tek yetkili sendikasının Sağlık Sendikası olduğunu ve başta yemek sorunu olmak üzere sağlık personelinin yaşadıkları sorunları çözmek için önemli adımlar attıklarına dikkat çeken Başkan Sami Yılmaz; “Son 6 ayda il genelinde Hastanelerimizde görevli Sağlık Personelinin memnuniyetini artırmak için İlde yetkili Sendika olarak İl Sağlık Müdürümüz ile yapmış olduğumuz görüşmelerde önceliğin sağlık personellerinin yemek sorununun çözülmesi gerektiğini defaten dile getirdik. İl Sağlık Müdürlüğü’nün gayretleriyle çalışanların memnuniyetini artırmak adına personelin beklentileri doğrultusunda 5-6 çeşit seçmeli menü ile hastane yemekhaneleri hizmet vermeye başlamıştır. Elbette istenilen seviye de olmamakla birlikte yemek hizmetin de iyileştirme olduğu sahadan gelen olumlu geri dönüşlerden anlaşılmaktadır. Eğitim Araştırma Hastanesinde fotoğraflanıp servis edilen yemekten çıkan yabancı madde ile ilgili il Sağlık Müdürümüz ve Hastane yönetimi ile görüşülerek firmanın uyarılması, yemekhane kontrolünde görevli personelin daha dikkatli olması konusunda hassasiyetimizi ve ilgililerle ilgili yaptırımların yapılmasını dile getirdik” ifadelerini kullandı.

“Çalışanlar basın açıklamasına itibar etmedi”

Burada anlaşılmayan yıllardır süre gelen yemek sorunu hakkında 3 yıldır ses çıkarmayıp son 6 ayda istenilen seviyeye gelmemiş olsa bile çalışanların memnuniyetinin artırdığını fark bile edememesidir. Sorunu çözmek yerine yaygara yapan hastanede yetkili sendikanın basın açıklamasına, sağlık çalışanları itibar etmeyerek KATILIM SAĞLAMAMASI, sağlık çalışanlarının yemek konusundaki memnuniyetinin arttığının bir göstergesidir. İzzet Baysal Eğitim Araştırma Hastanesinde 3 yıldır yetkili sendika; Sizin yetkili olduğunuz dönemde çalışanlar bir sürü sıkıntı, mobing , zorlu çalışma koşulları içerisinde tüm çalışanlar hastaneden kurtulmak ve kaçmak için il dışı tayin, istifa vb durumlarda sesiniz çıkmaz iken! 

Bugün ne oldu? Sizin olduğunuz yerde huzurun, mutluluğun ve uygun çalışma ortamlarının olmayacağını artık tüm sağlık çalışanları görmüştür. Türkiye de ve İlimiz de yetkili Sendika Sağlık Sen olarak, yalan, algı ve kaos ortamından sizleri kurtarıp, herkesin iyi şartlarında çalışması için gereken ne yapılması gerekiyorsa yapacağımızı bilmenizi ve yeri vakti geldiğinde herkesin ipliğini pazara çıkartıp, gerçek yüzünü Bolu kamuoyuyla paylaşacağımızı bilmenizi isteriz. Her daim sağlık çalışanlarının yanındayız” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler