Milletvekilliği yapmasın..!

Milletvekilliği yapmasın..! Milletvekilliği yapmasın..!
A- A+

Bolu Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ve vatandaşlardan tahsil edilen “Doğalgaz ve Baca Kontrol Ücreti”ni eleştiren MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında karşılıklı açıklamalar sona ererken, iki arasındaki tansiyon ise düşmedi.

“Bizim aldığımız vergi değil, ücret”

Akgül’e kızgınlığının sebebini açıklayan Başkan Özcan; “Bir Milletvekili, Bana “vergi koymuşsun” diyemez. O Milletvekili onu diyorsa zaten, bence Milletvekilliği yapmasın. Çünkü Belediye Meclisleri vergi çıkartamaz. Vergi kanunla konur. Bizimkisi ücret” dedi.

Atışmışlar 

Akgül’le olan polemikleri hakkında Bolu Belediyesi Meclisi Üyelerine bilgi veren Özcan’ın açıklamalarının satır aralarında ise ikili arasında yüz yüze de bir gerilim yaşandığı anlaşıldı.

İkili arasındaki gerilimin büyümemesini temenni ederek MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül’e zeytin dalı da uzatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Beni eleştireceksiniz. Bir Milletvekili buna vergi diye yazarsa üzülürüm. Sokaktaki vatandaş bunu bilemeyebilir ama bir Milletvekilinin bunu bilmesi gerekir. “Deli Dumrul gibi vergi koyuyorsun” ya da “Şevval Sam vergisi de al” gibi gayri ciddi yaklaşımlar, Beni üzdü. Ufak da bir atışmamız oldu. Ben büyümemesini diliyorum. Sonuçta bizim kardeşimiz, arkadaşımız ve aynı toprakların çocuğuyuz” ifadelerini kullandı.

“Bazen Ben de ölçüyü kaçırıyorum”

Açıklamalarının sonunda hem özeleştiri yapan hem de MHP Milletvekilleri için ilginç bir benzetmede bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Ben dahil bütün siyasilerin yazdığına, çizdiğine dikkat etmesi gerekiyor. Bazen Ben de ölçüyü kaçıyorum. Kendi kendimi de eleştiriyorum. Biri Beni eleştirdiği zaman da onu dinliyorum. Hak veriyorum veya vermiyorum ama dinliyorum. Ben, MHP Milletvekillerini de anlıyorum. İktidar desen, değiller. Muhalefet desen, değiller. Hani deve misin? Kuş musun? gibi onlar da ortada kalıyorlar. CHP’yi yakalayınca onlar da her fırsatta…” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler