“Hızlı Tren” Bolu’dan geçecek ama nasıl..!

“Hızlı Tren” Bolu’dan geçecek ama nasıl..! “Hızlı Tren” Bolu’dan geçecek ama nasıl..!
A- A+
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim manifestosu açıklamaları arasında bulunan “İstanbul-Ankara 'süper hızlı tren hattı projesi'” ile ilgili detaylar belli oldu.

Bolu Halkının beklentisinin aksine Merkez İlçeye uğramayacak olan süper hızlı trenin güzergahının Ankara - Nallıhan ve Sakarya hattı olarak inşa edileceği Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından resmen açıklandı.

Süper hızlı tren hattının Ankara - Nallıhan ve Sakarya güzergahında inşa edileceğinden dolayı Mudurnu ya da Göynük civarında bir istasyon yapılıp yapılmayacağı konusunda da net bir açıklama yapılmadı.

Projeyi seçim sonrasında başlatacaklarını belirten Karaismailoğlu, “Bu tamamen yeni bir hat olacak. Hat, Ankara Nallıhan ve Sakarya güzergahında inşa edilecek. Fizibilitelerini yaptık, projeleri hazırladık. Süper hızlı tren hattının uzunluğu 344 kilometre olacak. Proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 adet viyadük, 120 kilometre uzunluğunda 52 adet tünel yapacağız. Tren saatte 350 kilometre hıza ulaşacak. Ankara-İstanbul arasında yapılacak süper hızlı tren hattı ile seyahat süresi 89 dakika yani 1,5 saat sürecek. Seçim sonrasında projemizi başlatacağız. Mevcut hızlı tren hattımızı da kullanmaya devam edeceğiz” dedi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

3 yorum yapılmış

  • Cihan (1 yıl önce)
    Boku milletvekilleti ne iş yapıyor? Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun İzzet Baysal da olmasaymis Bolu bu kadarda olmazmiş. Milletvekilleri Bolu için bir şey yapinda halk sizi görsün.sizde hiç değilse oturduğunuz koltuğun hakkını vermiş olursunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cihan (1 yıl önce)
    Bolu'-nun milletvekilleri ne işe yariyor. İzzet Baysal olmasaymis Bolu bukadarda buyumezmis Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Soner (1 yıl önce)
    Ne boludan nede düzceden size oy yok bunu böyle bilin
    %50
    %50
    Yanıtla
Manşet haberler