Hukuk Camiası yasta

Hukuk Camiası yasta Hukuk Camiası yasta
A- A+
Reklam

Bolumuzun yetiştirdiği değerli hukukçulardan, Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesinin Onursal Üyesi Emekli Hakim Ferman Kıbrıscıklı (83) hayatını kaybetti. 

Kıbrıscıklı’nın cenazesi 25 Haziran Pazar (yarın) günü Siteler Cami’nde kılınacak öğle ve cenaze namazından sonra Şehitler Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Ferman Kıbrıscıklı kimdir?

10.6.1940 tarihinde Kıbrısçık’ta doğmuştur. Bolu Lisesini bitirmiş ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1963 yılında mezun olmuştur. 

Bolu hakim adayı olarak mesleğe başlayan Kıbrısçıktı; sırasıyla Varto Hakim Yardımcılığı, Eskipazar, Safranbolu, Bolu ve Bakırköy Hakimliği görevlerinde bulunmuştur. 

15.8.1991 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ferman Kıbrısçıktı, Yargıtay Altıncı Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken, yaş sınırı nedeniyle 10.6.2005 tarihinde emekliye ayrılmıştır. Kıbrıscıklı’ya emekli olması sonrası Yargıtay 2’nci Dairesi tarafından “Onursal Üye” ilan edilmiştir.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler