İki ay önce duyurduğumuz zam, yürürlükte

İki ay önce duyurduğumuz zam, yürürlükte İki ay önce duyurduğumuz zam, yürürlükte
A- A+
Reklam

8 Kasım 2022 tarihinde gazetemizde yaptığımız haberle ilk defa Bolu kamuoyuna duyurduğumuz; Bolulu fırıncıların ekmeğe zam teklifleri, 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

Hatırlanacağı üzere iki ay önce yapığımız haberde; enerji fiyatlarına üst üste gelen zamlar ve buğday fiyatlarının da düşmemesi sonrası Bolulu Fırıncılar artan maliyetleri de göz önünde bulundurarak; 4 liradan satılan 200 gram ekmeğin %25’lik biz zamla 5 lira olmasını teklif ettiğini kamuoyuyla paylaşmıştık.

1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yapılan zam ile birlikte ilimizde somun ekmeğinin kilogram fiyatı 25 liraya çıkartıldı. Daha önce 200 gram somun ekmeği 4 liradan satılırken, 1 Ocak itibarıyla 210 gram ekmeğin satış fiyatı 5 lira olarak açıklandı.

Öte yandan Bolu’da en çok tüketilen köy ekmeğinin satış fiyatında da yeni güncellenme yapıldı. Daha önce 800 gram köy ekmeği 15 liradan satılırken, 1 Ocak itibarıyla 850 gram köy ekmeği 20 liraya satılmaya başlandı. Alınan kararla ekmek fiyatı, bir yıl içinde toplam % 71 oranında zamlanmış oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler