“İlk”lerin Başkanı Yaşar Hoca

Özel Haber
“İlk”lerin Başkanı Yaşar Hoca “İlk”lerin Başkanı Yaşar Hoca
A- A+
Reklam

İl Genel Meclisi Başkanlığı'nı iki dönemdir yürüten Yaşar Yüceer; ilk dönem şahin tavırlarıyla bilinirken, ikinci dönemindeki kucaklayıcı tavırları dikkatlerden kaçmıyor.

2019 yerel seçimleri sonrası yeniden İl Genel Meclisi Üyesi olan Yüceer, İl Genel Meclisi Başkanlığı'nı ise Meclis Üyesi arkadaşlarının kendisine olan sevgileri nedeniyle hatırlanacağı üzere AK Parti Grup kararına rağmen kazanmıştı. 

İkinci döneminde, ilk döneminin aksine daha özellikle CHP Grubu'na karşı daha uzlaşmacı bir tavır sergileyen Yaşar Yüceer, grup kararına rağmen yeniden başkan seçilmesine CHP Grubu'nun katkısından mıdır bilinmez, hem Türkiye’deki diğer 51 İl Özel İdaresi’ne hem de Bolu Belediyesi’ne örnek olacak uygulamalara imza atıyor.

Bir ilk! Şirkete CHP’den Üye aldı.

Önceki yıllarda İl Özel İdaresi'ne ait Bol Öztur A.Ş. şirketine kendisinin de ilk dönemi dahil olmak üzere geçmiş 15 yılda CHP’li meclis üyesi alınmazken, Başkan Yaşar Yüceer ikinci dönemde bu kuralı bozarak muhalefet partisi grubundan yani CHP’den bir üyeyi şirket yönetimine aldı. Bu uzlaşmacı tavrını geçtiğimiz haftaki Şirket Genel Kurulu'nda sürdürmeye devam eden Başkan Yüceer, 3 AK Partili üyenin yanında 1 CHP’li üyenin de yönetime girmesini sağladı. Böylelikle sadece AK Partili üyelerin aldığı yaklaşık 3 bin lira olan İl Genel Meclisi üyesinin şirket huzur hakkından CHP’li üyelerde almış olacak.

Türkiye’deki 51 İl Özel İdaresi'nde böyle bir uygulama bulunmuyor. Öte yandan bünyesinde birçok kooperatif ve şirket bulunduran Bolu Belediyesi’nde de AK Partili hiçbir belediye meclis üyesi bu şirket ve kooperatiflerde görevlendirilmiyor. 

AK Parti grubu kararına rağmen ikinci dönemde CHP grubunun desteğiyle koltuğa oturan bu uzlaşmacı tavır Türkiye’de bir ilk olurken, diğer İl Özel İdaresi ve özellikle Bolu Belediyesi'ne de örnek olması bekleniyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler