Kılıçdaroğlu için Özcan feda edilecek mi?

Kılıçdaroğlu için Özcan feda edilecek mi? Kılıçdaroğlu için Özcan feda edilecek mi?
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için gözler CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nda. Kesin ihraç istemiyle kurula sevk edilen Özcan için yarın karar çıkması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, mayıs ayı meclis toplantısında AK Partili kadın üye Hacer Çınar ile yaşadığı diyalog sonrası CHP yönetimi, “Parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarını” gerekçe göstererek disiplin süreci başlatmıştı.

22 Ağustos 2022 Pazartesi günü CHP Yüksek Disiplin Kurulu, kesin ihraç istemiyle sevk edilen Özcan için toplanacak.

Tanju Özcan, disiplin kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu istemiş ancak olumlu yanıt verilmemişti.

"İhraç kararı çıkarsa yasal haklarımı kullanacağım"

Bolu Belediye Başkanı Özcan, önceki toplantıda sözlü savunma yaptı, partiden ihraç edilmeyi beklemediğini söyledi.

"Hiç ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesini talep ettim ama bir ceza verilirse ya da ihraç kararı verilirse yasal haklarımı mahkemede aramaya devam edeceğim."

Daha önce de disipline sevk edilen Özcan, uyarı cezası almıştı.  

Özcan üzerinden mesaj mı verecek..!

Özellikle 2004-2009 yılları arasında Bolu Belediyesi Meclis Üyesi olarak dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a karşı yaptığı muhalefetle Bolu kamuoyunda tanınmaya başlayan ve ardından da 2011 yılında gerçekleşen genel seçimlerde 25 yıl sonra CHP’ye yeniden milletvekilliği kazandıran Tanju Özcan için yarın kritik gün.

Milletvekili olarak başarılı bir performans çizerek adını tüm Türkiye’de konuşulur hale getiren Tanju Özcan hatırlanacağı üzere 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde de Belediye Başkan adayı olmuş, 3 dönem süren yereldeki AK Parti iktidarına son vermişti.

Özcan; Belediye Başkanı olduktan sonra Belediye'de çalışmalarında daha çok geçici sığınmacılar başta olmak üzere ülke gündemine yönelik yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarıyla hep ülke gündeminde kalmayı başardı ve Türkiye genelinde de ciddi anlamda sempatizan topladı. Parti içi uygulamaları ve özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğini eleştiren Özcan, ülkede hatırı sayılır bir sempatizan toplarken Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının da kara listeye aldığı isim oldu.

Meclis toplantısında AK Partili kadın üye Hacer Çınar ile yaşadığı diyalog sonrası her ne kadar CHP Disiplin Kurulu’na Özcan sevk edilse de asıl sebebin Kılıçdaroğlu’na açtığı muhalefet bayrağı olduğu CHP kulislerinde konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu’nun parti içi uygulamalarını ve muhalefet anlayışını sık sık eleştiren Tanju Özcan son olarak 6 Haziran tarihinde attığı tweet ile hodri meydan demişti. Özcan attığı tweete; “1 hafta önce kibir abidesi size 'yüreğin yetiyorsa aday ol' demişti Sn Gn Başkanım... Sizden ses çıkmadı... Siyaset iddia işidir... Yol verin ben bu resti göreyim... Hazırım inan olsun... Sandıkta dürüvereyim defterini... Güvenin bana... Yenerim!!!" ifadelerini kullanmış adeta Kılıçdaroğlu’na da çekil aradan demişti.

CHP kulislerinde AK Partili kadın üye ile yaşanan diyaloğun işin bahanesi olduğu iddiaları dolaşıyor. Özcan hakkında alınacak olası ihraç kararının asıl sebebinin; ne 6’lı masaya ne de Partisine ismini bir türlü Cumhurbaşkanı adayı olarak kabul ettiremeyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, Özcan’ı feda ederek Parti içinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşulan belediye başkanları ve diğer adaylara mesaj vermek olduğu belirtiliyor. 

Başta Bolu olmak üzere tüm Türkiye’de nefesler tutuldu ve CHP Genel Merkezi Disiplin Kurulu'nun vereceği kararı bekliyor. Bakalım Kılıçdaroğlu; CHP’nin Bolu’daki Parti oyunun daha fazlasını kişisel siyasetiyle alan ve bu özelliği ile yıllar sonra yeniden Bolu’da CHP bayrağını dalgalandıran Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı kazanmayı mı tercih edecek yoksa Özcan üzerinde mesaj vermeyi mi, tercih edecek?

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler