“İZ-SAL Ortaokulu”

“İZ-SAL Ortaokulu” “İZ-SAL Ortaokulu”
A- A+

İzzet Baysal Vakfı Başkan Vekili Fatih Yamaner beraberinde Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti üyeleri ile birlikte ilimize yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü’yü makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası İzzet Baysal Vakfı Başkan Vekili Fatih Yamaner, her yıl bir yatırımı ilimize kazandıran Vakfın 2025 yılında Bolu’ya “İZ-SAL Ortaokul” adında yeni bir eğitim yuvasının projesinin müjdesini verdi.

İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Yamaner, Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Uçar, Kemal Sert, Mustafa Meterelliyoz ve İlkay Bağatır, Mütevelli Heyeti Üyeleri Savaş Sakarya ve Mustafa Yaman, Vakıf Müdürü Gürbüz Ertem’den oluşan Vakıf Heyeti, İl Müdürü Öncü’ye Vakıf Başkanı Ahmet Baysal’ın selamlarını ilettiler. Üyeler tarafından; İzzet Baysal Vakfı kurucusu ve ilimizin manevi babası İzzet Baysal’ın mütevelli heyet üyelerinden beklentisi doğrultusunda eğitim ve sağlık yatırımlarını tamamlayarak devlete hediye ettiklerini aktararak, Vakıf faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü de ilimizdeki görev sürecinde önceliğinin LGS ve YKS sınav sonuçlarında öğrencilerin başarı puanlarını daha yukarıya taşınması olduğunu belirterek, İzzet Baysal Vakfına ilimize ve ülkemize armağan ettiği eğitim tesisleri için teşekkür etti.

İzzet Baysal Vakfından yeni eğitim yatırımı müjdesi

Ziyaret sonrası Vakfın yeni eğitim yatırımının müjdesini veren İzzet Baysal Vakfı Başkan Vekili Fatih Yamaner; “Vakfımızın yatırımlarına karar verirken eğitim ve sağlık anlamında ilgili kurum ve kuruluş yöneticileri ile düzenli görüşmeler yapıyoruz. Bu görüşmeler sonrasında en son Bolu Valimiz ile istişare ederek yeni yatırımımıza karar veriyoruz. Çok yakında Vakıf Başkanımız Sayın Ahmet Baysal’ın da katılımı ile “İZ-SAL Ortaokulu” imza protokolünü düzenleyeceğiz. Yeni eserinin temel atma törenini 24 Kasım Öğretmenler günü tarihine yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Neden İZ-SAL ismi? 

Yapılacak eğitim kurumuna neden İZ-SAL ismini verdiklerini de kamuoyuyla paylaşan Yamaner; “24 derslikli ortaokulun ismini seçerken, kurucumuz İzzet Baysal’ın ve Vakfının temellerini oluşturan tüm hayırların mayası olan ülkemizin ilk mekanize döküm sanayi fabrikası girişimi olan fabrikasının ismi “İZ-SAL” ismini seçtik” diye konuştu.

Okul en ihtiyaç duyulan bölgeye yapılacak

Okulun yer seçimini İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile istişare ederek karar verdiklerini söyleyen İzzet Baysal Vakfı Başkan Vekili Fatih Yamaner; “Alpagut ve Kılıçarslan bölgesinde ortaokulda eğitim ve öğrenim gören devlet okullarımızda sınıflardaki öğrenci sayılarının çok yüksek olması ve inşaatı başlanacak eğitim tesisisin önümüzdeki yıllarda bölgenin ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacak olması en büyük heyecanımız. 2024 yılı üçüncü çeyreğinde “İZ-SAL Ortaokulu” yatırım kararı alınması süreci, önerilen arazisinin eğitim tesisi olarak tahsis edilmesi ve Vakfımızın bütçe planlamamıza uygun bir yatırım kararı için Vakıf yönetim kurulu üyeleri olarak son üç aydır önemli görüşmeleri tamamladık” ifadelerini kullandı.

Katkı ve destek verenlere teşekkür etti

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın Bolu’ya hizmet aşkının önderliğinde Vakıf Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Üyeleri olarak Bolu’ya kazandıracakları yeni eğitim eserinin heyecanını yaşadıklarını belirterek, katkı verenlere tek tek teşekkür eden İzzet Baysal Vakfı Başkan Vekili Fatih Yamaner; “İlimize yeni bir eğitim tesisi kazandırma sürecine önemli katkı sağlayan başta Sayın Valimiz Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyelerine, İl Özel İdare yetkililerine, geçmiş dönem İl Milli Eğitim Müdürümüze ve yöneticilerine, İl Genel Meclisi Başkanımıza ve İl Genel Meclis üyelerine tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler