“Karşımıza çıkarak derdi neyse söylesin”

“Karşımıza çıkarak derdi neyse söylesin” “Karşımıza çıkarak derdi neyse söylesin”
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sözüne inanarak Belediyeden emekli olan 138 personel söz verilmesine karşılık kıdem tazminatlarının ödenmemesi nedeniyle bugün Belediyeye çıkartma yaptılar.

Kendileriyle görüşmek isteyen işçilere önce randevu veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sonra bu randevuyu iptal ederken, işçilerin Belediye önünde toplanarak basın açıklaması yaptığını öğrenince yeniden randevu verdi ve işçilerle görüştü.

“Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kendileriyle görüşmek istememesi üzerine verdiği randevuyu iptal etmesi sonrası Belediye önünde toplanan 138 işçi, burada bir basın açıklaması yaparak, mağdur olduklarını söylediler.

Grup adına açıklama yapan Hayrettin Tayşi; “Tanju Özcan bizi hem mağdur ediyor hem de karşımıza çıkmaktan kaçıyor. Bizim karşımıza çıkarak derdi neyse alenen söylesin. Biz mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi. 

İşçilerle görüşmek zorunda kaldı

Bolu Belediyesi’nden kendisinin sözüne inanarak emekli olan ve kıdem tazminatlarını alamadıkları için mağdur olan 138 işçiye verdiği randevuyu iptal eden fakat işçilerin Bolu Belediyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptığını öğrenen Başkan Özcan, işçilerle görüşmek zorunda kaldı.

Konunun ulusal ve yerel basına çıkacak olmasından dolayı endişe duyarak, işçilere haber gönderen Özcan, Belediye Meclis Salonunda emekli olan işçilerle bir araya geldi. Burada işçilere kıdem tazminatlarını İller Bankası’ndan beklediği kredinin gelmemesi nedeniyle ödeyemediğini söyleyen Tanju Özcan, ödeme tarihi olarak 28 Mayıs seçimi sonrasını işaret etti.

“Gelin bu imkanı kaçırmayın”

Hatırlanacağı üzere EYT’nin çıkmasından sonra emekliliği hak eden personele çağrıda bulunan Başkan Özcan; “Ben emekli olacak arkadaşlarımızla toplantı yapacağım. Dürüst bir şekilde gözlerinin içine bakarak şunu söyleyeceğim, ‘Arkadaşlar hazır böyle bir imkan varken bunu kullanın. Sonra 3 yada 5 ay sonra yanıma geldiğinizde ben size bunu ödeyemem. Gelin bu imkanı kaçırmayalım. Hem siz emekli olun hem belediyemizin kadroları gençleşsin. Hem de ilerde siz mağdur olmayın’ diyeceğim” diye Mart ayında basına açıklama yapmıştı.

Basına yaptığı açıklama sonrası bu kapsamdaki işçilerle toplantı yapan ve onlara kıdem tazminatlarını tek seferde ödeyeceği sözünü veren Özcan’ın sözüne güvenen 138 işçi, emekliye ayrılmıştı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler