Kartalımız bile “depresif”

Kartalımız bile “depresif” Kartalımız bile “depresif”
A- A+
Reklam

Bolu Dağı'nda vatandaşlar tarafından bulunan ve uçmakta zorlandığı görülen kartal, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaralı değil, depresif olduğu belirlenen kartal, rehabilite edilerek doğaya salındı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu Dağı mevkiinde doğada yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından uçmakta zorlanan bir kartal bulundu. Kartalın uçmadığını fark eden vatandaşlar yanına yaklaştı. Kartalın yaralı olabileceğini düşünen hayvanseverler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Kartal, hayvanseverler tarafından kutu içerisine konularak ekiplere teslim edildi. Hayvanı teslim alan ekipler, sağlık kontrollerini yaptı ve yara izine rastlayamadı. Veteriner hekim tarafından kartalın depresif bir halde olduğu tespit edildi. Yetişkin kartal 3 gün boyunca rehabilite edildi. Tedavinin ardından kartal tekrar doğaya salındı.

Depresif ne demek: Kalıcı düşük ruh hali, bir kez zevk alınan faaliyetlere ilgi kaybı ve diğer semptomlarla karakterize bir duygudurum bozukluğudur. Depresyonu olanlar genellikle üzgün, endişeli, suçlu, kızgın, değersiz, yorgun ve motivasyonsuz hissederler. Ayrıca uyumak, iyi yemek yemek, konsantre olmak, karar vermek ve hayattan zevk almakta zorluk çekebilirler.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler