Kıbrıs Gazisi Yamaner'den anlamlı ‘Gaziler Günü' mesajı

Kıbrıs Gazisi Yamaner'den anlamlı ‘Gaziler Günü' mesajı Kıbrıs Gazisi Yamaner'den anlamlı ‘Gaziler Günü' mesajı
A- A+
Reklam

TESUD Bolu Şube Başkanı Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Emekli Piyade Kıdemli Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.            

TESUD Bolu Şube Başkanı Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Em.P. Kd. Bnb. Ahmet Şerafettin Yamaner, mesajında şehit ve gazi unvanlarına değinerek, gazi unvanını hayatlarının en büyük ödülü ve onuru kabul ettiklerinin altını çizdi. Şehitlik ve gaziliğin birbirinden ayrılmaz iki unvan olduğunu belirten Yamaner, “Türkiye’de halen 70 Muharip Gazi Şubemiz,68 Temsilcilik,637 Kore Gazimiz,24392 Kıbrıs Barış Harekatı Gazimiz,21341 kayıtlı Gazimiz mevcuttur” dedi.

 Gazilerin birer kahraman olduğunu belirten Yamaner, 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna kanlarını ve canlarını veren tüm şehit ve gazileri minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

 “GAZİLER; TÜRKİYE’NİN İFTİHARI, VATANSEVERLİĞİN VE KOMUTANLIĞIN YAŞAYAN ABİDELERİDİR

Yamaner, askerlerin gönlümüzün unutulmaz gazileri olduğunu belirterek, “Allah yolunda Vatan uğruna savaşa bizzat katılan, canını bu uğurda vermeye adayanlara GAZİ unvanı verilir. Canını bu uğurda kaybedenlere de ŞEHİT denir. Muharip Gazi olarak, bizler Devletimizin bahşettiği bu unvanı hayatımızın en büyük ödülü ve onuru kabul ediyoruz. Çanakkale destanını yazan, İstiklal Savaşını kazanan Kıbrıs’ta soydaşlarımızı Rum ve Yunan zulmünden kurtaran, Yunanlıların ENOSİS hayalini yok eden askerlerimiz gönlümüzün unutulmaz Gazi’leridir. Gaziler; Türkiye’nin iftiharı, vatanseverliğin ve komutanlığın yaşayan abideleridir. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim müminlere şu buyrukla seslenmiştir. “De ki: Bizde iki iyilikten, ‘gazilik ve şehitlikten’ başka bir şeyin gelmesini mi bekliyorsunuz” şeklinde konuştu.

 “ŞEHİTLİK VE GAZİLİK BİRBİRİNDEN AYRILMAZ İKİ ÜNVANDIR”

 Cumhuriyetimizin ilk ünvanlı Gazi’si Mustafa Kemal Atatürk’e değinen Yamaner, “Şehitlik ve gazilik birbirinden ayrılmaz iki unvandır. Konferanslarda ve Vaazlarda bu unvanların birisinden bahsetmek çok yanlıştır. Her iki unvan beraber anlatılmalıdır. Biz askerler görevimize başlarken “ icabında Vatan, Cumhuriyet ve Vazife uğrunda hayatımızı seve seve feda edeceğimize” diye ant içeriz. Gazi bir kahramandır. Cumhuriyetimizin ilk ünvanlı Gazi’si Mustafa Kemal Atatürk’tür. Sakarya Meydan Muharebesi’nde 16 Ağustos 1921 günü Mustafa Kemal Paşa attan düşerek yaralanmış kaburga kemikleri kırılmış kısa bir baygınlıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi yaralı haliyle Muharebeyi sevk ve idare etmiştir” ifadelerine yer verdi.

“19 EYLÜL ‘GAZİLER GÜNÜ’ KABUL EDİLDİ”

Yamaner, yurdumuzun kurucusu Atatürk’ün gazilik unvanı alışına ve Antep ilimizin, ‘Gazi’ unvanı almasına dikkat çekerek, “13 Eylül 1921’de kazanılan Sakarya Zaferinin hemen sonrası 14-15 Eylül gecesi Batı Cephesi komutanı İsmet Paşa ile Genel Kurmay Başkanı Fevzi Çakmak Paşa Edirne ve Kozan Milletvekilleri sıfatıyla Büyük Millet Meclisi Reisliğine cepheden telgraf ile Mareşallik ve Gazilik önergesi verdiler. Yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e 19 Eylül 1921’de TBMM’nin çıkardığı bir kararla Mareşallik ve Gazilik unvanı verildi. 26.06.2002 tarihli 4768 sayılı kanunla 19 Eylül “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Antep ilinin başına GAZİ sıfatının konulması kararı bu şehrin istiklal savaşında gösterdiği yiğitlik ve kahramanlık dolayısıyla alınmıştır. 1934 yılında Gazi mecliste ‘oybirliği’ ile Atatürk soyadını alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu şehrin nüfusuna kayıtlı olması da tesadüf değildir” dedi.

“ŞEHİT NURLANMIŞ, GAZİ ONURLANDIRILMIŞ KİMSEDİR”         

Mevcut gazilerimize dikkat çeken Yamaner, vatan uğruna şehit olan askerlerimizde minnetle anarak,  “Şehit nurlanmış, gazi onurlandırılmış kimsedir. Bolu’muzdan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na 614 askerimiz katılmış,7 askerimiz şehit olmuştur. Türkiye’de halen 70 Muharip Gazi Şubemiz, 68 Temsilcilik, 637 Kore Gazimiz, 24392 Kıbrıs Barış Harekatı Gazimiz, 21341 kayıtlı Gazimiz mevcuttur. Gazi unvanını almanın önemi kadar da, bu unvana sahip olanlara gerekli saygıyı göstermek önem arz eder. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna kanlarını ve canlarını veren tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler