Kınacı’dan Bolululara davet var

Kınacı’dan Bolululara davet var Kınacı’dan Bolululara davet var
A- A+
Reklam

Türk Kızılay, yurt genelindeki kan stoklarının alarm vermesi üzerine kan bağışı kampanyası başlattı. “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla başlatılan kampanya ile toplanacak kan bağışları, vatandaşlara can olacak. Boluluları kampanya destek vermeye davet eden Türk Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı, Valilik önündeki Kızılay’a ait araçta gün boyu hizmet vereceklerini belirtti.

Kızılay ülkemizde düzenli kan bağışı bilincinin gelişmesi için “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyasını başlattı. Türkiye’de her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyuluyor. Yani her gün yaklaşık 9 bin insanın kaderini, kan bağışında bulunan insanlar belirliyor. Yürüttüğü diğer insani yardım çalışmalarının yanı sıra kan ihtiyacını gönüllülerden karşılamak üzere çalışan tek kurum olan Kızılay, her gün hastaların kan ihtiyacını karşılamak için büyük bir özveri ile çalışıyor.

Kızılay kök hücre bağışları hakkında detaylara kanver.org sitesinden ulaşılabiliyor. Kan bağışı kampanyasıyla ilgili 168 Kızılay çağrı merkezinden 7 gün 24 saat bilgi alınabiliyor.

Kan bağışı kampanyasına katılmak isteyen Boluluları, Valilik önündeki Kızılay aracına davet ettiklerini söyleyen Türk Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı; “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Bolu’da ve ülkemizde Kan bağışı ihtiyacı gün geçtikçe daha da artmaktadır. Kış koşulları ve Ramazan ayının yaklaşması ile Kan bağışları düşmekte ve ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Yardım için uzanan bir el, en güçlü bağın ta kendisi olduğu için insanlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Siz de kan bağışçımız olun, tanımadığınız milyonlarca insana hayat olun” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler