Konyalıoğlu, Abdullah Hoca'nın ismi yaşatılsın dedi

Konyalıoğlu, Abdullah Hoca'nın ismi yaşatılsın dedi Konyalıoğlu, Abdullah Hoca'nın ismi yaşatılsın dedi
A- A+

Büyük Camii müezzinliğinden emekli olan ve mal varlığı ile vergi rekortmenleri arasına giren Abdullah Yüksel, ölümünden iki yıl sonra yine gündeme geldi.  

2002 yılında bankadaki mevduatlarından elde ettiği faiz gelirleriyle Bolu'da vergi rekortmeni olduktan sonra tüm Türkiye'nin dikkatini çeken emekli imam Abdullah Yüksel, “borsacı imam” olarak da bilinirdi.

Abdullah Yüksel 88 yaşında yakalandığı korona virüsten kurtulamayarak 2022 yılında hayata vefat etmişti.

2015 yılında fidye için rehin alınmasıyla da gündeme gelen Abdullah yüksel vefatından sonra da Kızılay'a ve Diyanet Vakfı'na yaklaşık yüz milyon lira değerinde gayrimenkul bağışladığı ortaya çıkmıştı. 

Dün akşam gerçekleşen Bolu Belediyesi Meclisinde Abdullah Yüksel’in büyük bir hayırsever olduğunu söyleyen AK Partili Belediye Meclis Üyesi Selami Konyalıoğlu, isminin Bolu’da bir cadde veya sokağa verilerek yaşatılmasını istedi. 

Abdullah Yüksel’in değerli bir insan ve büyük bir hayırsever olduğunu belirten Konyalıoğlu; Sokak ve caddelere isim verilmesi ile ilgili konunun önü kapanmadan bir iki önemli konudan bahsetmek istiyorum. Kendisi ile hiçbir ticari hukukum olmayan ve kendisini de hayatımda bir kere gördüğüm ilimizde kısa bir süre önce vefat eden değerli insan rahmetli Abdullah Yüksel vardı. Bu hayırsever insan şuanda yarım kalan Menekşe Otelini Kızılay’a bağışladı. Cadde AVM’nin %50’sini Kızılay’a bağışladı. Akbank’ın arkasındaki değerli bir yeri Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışladı. Fatma Hatun Hastanesi’nin mülkiyetini de Diyanet İşleri Vakfı’na bağışladı.  Şuan yüz milyonlarca lira eden bu yerler, gerçekten büyük hayır. Hayırseverliği özendirme amaçlı, değerli şahsiyetin bir yerde yaşatılmasını tavsiye ediyorum” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler