Köroğlu'nun torunlarına kafa tutan adam

Köroğlu'nun torunlarına kafa tutan adam Köroğlu'nun torunlarına kafa tutan adam
A- A+

Devlet Hastanelerinde 1999 yılında başlayan taşeron sisteminin 2018 yılında 4d kadrolu işçi statüsüne dönüşmesiyle sonuçlanan işçilerin çilesi bitmek bilmiyor. 25 yıldır sahipsiz evlat muamelesi gören ve her İl Sağlık Müdürü ve Hastane yönetiminin değişiminde çalışma saatleri, kılık kıyafetleri gibi çalışma esaslarıyla oynanan 4d’li işçiler, bu sefer de Türkiye’de “Ağalık Sistemine” dönüşen sendika başkanının mağduru oldular.

Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek’in Bolu Valiliği’ne veri giriş personeli ve benzer görevleri yerine getiren emekçi çalışanları şikayet etmesi sonrası yeni bir mağduriyet yaşanıyor.

Bolu’yla uzaktan yakından alakası olmadığı için tayinle tesadüfen geldiği Bolu’daki 25 yıllık düzeni bir anda alt üst bozan Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, adeta “Köroğlu’nun torunlarına meydan okuyor.”

Öz Sağlık İş Sendikası’nın beceriksizliği nedeniyle haftalık 45 saat çalışmaya mahkum edilen Veri giriş personeli ve benzer görevleri yerine getiren emekçi çalışanları, işleri gereği haftada 40 saat çalışırlarken, eksik kalan 5 saati de yıllardır öğle paydoslarını yarım saat yaparak ödüyorlar.

Bolulu olmadığı ve kente kısa bir süre önce geldiği için arkasında sadece MHP Teşkilatlarını alarak “sendika ağalığı” oynayan Furkan Özübek yüzünden bugün hastanelerin çeşitli birimlerinde veri giriş personeli ve benzer görevleri yerine getiren 400 emekçiyi ve ailelerine mağduriyet yaşatılıyor.

Sabah 8.00, akşam 17.00 ve öğle paydoslarında da mesailerine devam hastanelerdeki 4d’li işçi kadrosunun çalışma saatlerine ilgi gösteren Furkan Özübek’in aynı mesai saatlerini takip etmesi gerekirken saat 16.00’dan itibaren çalışma yerlerini terk ederek giden doktorlar, hemşireler ve memurları görmezden gelmesi ise ne kadar adil bir tutum içinde olduğunu da gözler önüne seriyor.

Giriş çıkışları kartlı saatle kontrol altında olan 4d’li işçilerin bağlı olduğu Öz Sağlık İş Sendikası’nın Bolu’daki yöneticilerinin beceriksizliğinin cezasını çeken bu işçilerin haklarını savunacak Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Milletvekilleri ve Siyasileri ise bir sendika ağasının Bolu’da hükümranlığı karşısında ise yaratılan mağduriyeti izlemekle yetiniyorlar.

Türkiye’deki diğer hiçbir hastanelerde uygulaması olmayan ve hatta Bolu’da da sadece İzzet Baysal Devlet Hastanesinde uygulanacak yeni mesai sisteminin yanlışlığını duyurmak için kendi çabalarıyla mücadele eden 4d’li iççiler; başta bağlı oldukları Öz Sağlık İş Sendikası yönetiminin pasifliği, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Bolu Milletvekillerinin vurdumduymazlığı nedeniyle 25 yıldır olduğu gibi yine mağdur olan taraf oldular.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler