Köroğlu’nun evinde sona gelindi

Köroğlu’nun evinde sona gelindi Köroğlu’nun evinde sona gelindi
A- A+
Reklam

Türk Dünyasının Halk Kahramanı olarak nesilden nesile yayılan Dörtdivan ilçesinin Sayık Köyünde yaşayan Halk Ozanı Köroğlu’nun, aynı köydeki evinin restorasyonunda son aşamaya gelindi. 

Bolu Valisi Erkan Kılıç; Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı ödeneğiyle Dörtdivan Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan, Bolu’nun en önemli değerlerinden biri olan halk kahramanı Köroğlu’nun Dörtdivan’ın Sayık köyündeki evinde incelemelerde bulundu.

Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe ve restorasyon çalışmasında görevli uzmanların da yer aldığı ziyarette Vali Kılıç, Ağustos ayında restorasyon çalışmalarının tamamlanması planlanan Köroğlu evi hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler