Köy okulları açılamayacak

Köy okulları açılamayacak Köy okulları açılamayacak
A- A+

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in göreve gelmesiyle birlikte başlayan köy yaşam merkezleri projesi kapsamında ilimizde de köy okullarının yeniden açılması için yapılan çalışma veli ve muhtarlara takıldı.

Bakan Özer’in; tüm Türkiye’de ve de Bolu’daki köy okullarının kapatılmasıyla birlikte köylerin boşaldığı ve buna bağlı olarak da tarımsal ve hayvansal üretimin durduğu eleştirilerini dikkate alarak başlattığı köy okullarının yeniden açılmasına yönelik çalışması tamamlandı.

Bugün toplanan İl Genel Meclisi’nde de bu konu gündeme gelirken, Milli Eğitim Müfettişlerinin yürüttüğü çalışma sonrası köylerinde okullarının tekrar açılması 4 köyde uygun görüldüğü açıklandı.

Konu hakkında İl Genel Meclisi Üyelerine bilgi veren Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Üzeyir Ercivan; Milli Eğitim Müfettişlerinin Bolu genelinde yaptıkları çalışma sonrası Merkez ilçedeki Bahçeköy, Yazıören Köyü, Yenigeçitveren Köyü ve Ahmetler Köyünde bulunan köy okullarının yeniden açılmasının uygun görüldüğünü söyledi. 

Fakat bu açılma talebine veliler ve muhtarların olumsuz görüş bildirdiklerini belirten Ercivan, veli ve muhtarların istememesi nedeniyle Bolu’da uygun şartları taşıyan köy okullarının tekrar açılmayacağını ifade etti.

Bahse konu Bahçeköy, Yazıören Köyü, Yenigeçitveren Köyü ve Ahmetler Köyünde bulunan köy okullarının yeniden ilkokul olarak açılmasının uygun bulunmamasına karşılık, aynı köy okulların da ise anaokullarının açılarak hizmete başladığı belirtildi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler