“Lütuf Değil Hakkımızı İstiyoruz”

“Lütuf Değil Hakkımızı İstiyoruz” “Lütuf Değil Hakkımızı İstiyoruz”
A- A+
Reklam

Maaşlarının yatırıldığı Bankanın önünde bir araya gelerek, 2021 yılı ekim ayında yaptıkları maaş promosyon anlaşmasının güncellenmesini tekliflerinin ret edilmesine tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Bolu Şube Başkanı Ahmet Koçak ve sendika üyeleri, ekonomik dalgalanmalar ve artan enflasyon rakamları nedeniyle aldıkları promosyonun azlığından şikayet ederek eylem düzenledi.

2021 yılı ekim ayında yaptıkları maaş promosyon anlaşmasının güncellenmesi tekliflerine aldıkları olumsuz yanıt karşısında bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen Bolu Şube Başkanı Ahmet Koçak ve sendika üyeleri ellerinde taşıdıkları “Otomatik Ödemeleri İptal Ediyoruz”, “Banka Büyüyor Promosyon Eriyor” “Lütuf Değil Hakkımızı İstiyoruz” ile “Kredi Kartlarımızı Kapatıyoruz” yazılı dövizlerle Yapı Kredi Bankası önünde seslerini yükseltti.

Şube Başkanı Ahmet Koçak, anlaşma yaptıkları bankaya güncelleme teklifi yaptıklarını belirterek, “Bildiğiniz gibi 2021 Ekim ayında Maaş Promosyon Anlaşması yapılmış ve en yüksek teklifi veren Yapı Kredi Bankası ile anlaşılmıştı. Ancak daha sonra meydana gelen ekonomik dalgalanmalar ve artan enflasyon rakamları doğrultusunda bankaya yazılı ve sözlü olarak güncelleme teklifi yaptık. Fakat banka bunların hepsine de olumsuz cevap vermiş, bir anlamda eğitim çalışanlarını yok saymıştır. İhaleyi alan ve bizim haklı gerekçelerle yaptığımız güncelleme tekliflerimize olumsuz yanıt veren banka, 2022 yılı karını 52,7 Milyar TL olarak açıklamıştır” dedi.

“Kredi kartlarımızı iptal ediyoruz”

Eğitim çalışanlarına, emeklilere verilen promosyonun altında bir değer verilmesine tepki göstermek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Ahmet Koçak; “Promosyon ihalesi yapıldığı günden bu yana oluşan ekonomik dalgalanmalar ve gelirlerdeki yüksek artışları yok sayarak, taleplerimizi kabul etmeyenlere cevap vermek için buradayız. Biz eğitim çalışanları olarak şu andan itibaren: Kredi kartlarını kullanmıyor iptal ediyoruz. Otomatik ödemelerimizi iptal ediyoruz. Bireysel Emeklilik ve diğer yatırımlarımızı başka bankalara taşıyoruz. Maaş ve ek derslerimizi aynı gün başka bankalara taşıyoruz. Tüm mevduatlarımızı başka bankalara aktarıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Taleplerimiz karşılık buluncaya kadar eylemlerimize devam edeceğiz”

Eğitim çalışanlarını yok sayanlara karşı eylemlerinin devam edeceğine işaret eden Ahmet Koçak; “Bu eylemlerimiz taleplerimiz karşılık buluncaya kadar; eğitim çalışanları, kendilerini yok sayanları yok saymaya devam edecektir. Bu vesileyle şuandan itibaren bugün burada kredi kartlarımızı iptal etme, otomatik ödemeleri iptal etme sürecimiz başlamış olup bundan sonra bugün dersi olduğu için buraya gelemeyen, mesaide olduğu için buraya gelemeyen arkadaşlarımız da interaktif yöntemlerle ilgili bankanın kredi kartlarını iptal edecekler, otomatik ödemeleri iptal edecekler. Kısacası bizi yok sayanlara, bizi yok saymaya devam edenlere bizde yok saymaya devam edeceğiz ve süreçte taleplerimiz karşılık buluncaya kadar eylemlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Türkiye’ye örnek olacağız, eylemlerimiz çığ gibi büyüyecek”

Koçak,  yetkili sendikanın komisyon üyesi ve şube başkanı olarak kredi kartını ve arkadaşlarının da kredi kartlarını iptal ettirdiklerini ifade ederek; “Otomatik ödemelerimizi iptal ettiğimiz dilekçelerimizi de sizlere gösteriyoruz. Sürecimizin eğitim çalışanları yerine hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. İnşallah bizim yaptığımız eylem Türkiye’de aynı şekilde eğitim çalışanlarını, kamu çalışanlarını yok sayan bütün bankalara, bütün kamu çalışanları adına örnek olacak ve eylemlerimiz çığ gibi devam edecektir. Eğitim çalışanları hakkını istiyor, lütuf istemiyor diyoruz. Eylemimize startı veriyoruz. Şimdi hep beraber kredi kartlarımızı iptal ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Katılım ve katkılarınız içi hepinize teşekkür ediyorum“ açıklamalarında bulundu.

Basın açıklamasının ardından kredi kartını keserek tepkisini gösteren Şube Başkanı Ahmet Koçak’a sendika üyeleri de destek verdi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler