Milletvekillerini Göynük'e davet etti

Milletvekillerini Göynük'e davet etti Milletvekillerini Göynük'e davet etti
A- A+

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Göynük ilçesinde tarım arazilerinin de su ihtiyacını karşılayan 2 derenin Taraklı ilçesine tahsis edilmesine tepki gösterdi. 100 kilometre uzaklıktaki ilçeye giderek Göynük halkının derdini dinleyen ve sesleri olan Özdemir, “Tahsisle birlikte dere yatakları kuruyacak, çiftçinin can suyu elinden alınacak. Göynük halkı endişeli. Üç milletvekillerimiz Göynük’ü kendilerine dert ederler, gelirler ve Göynük halkıyla görüşüp, bu tahsisin kaldırılmasını sağlarlarsa çok mutlu olacaklar.” dedi.

Bolu merkeze 100 kilometre uzaklıkta olan Göynük ilçesinde 2 dereden akan suların sessiz sedasız bir kararla Adapazarı ilinin Taraklı ilçesine tahsis edildi.
Verimli tarım arazilerinin sulanmasını da sağlayan derelerden akan suların döşenecek borularla Taraklı ilçesine aktarılmasına tepki gösteren yöre halkı, dere yataklarını tamamen kurumasıyla tarımsal faaliyetleri büyük zarar göreceği için tahsisin iptali için ayaklandılar.
Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir de bugün ilçeye giderek yöre halkıyla bir araya geldi. Dere yatağında inceleme yapan ve köylülerle görüşen Özdemir, Bolu’nun suyunun Adapazarı’na tahsis edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
“Bu tahsis derhal iptal edilmesi gerekiyor”
Derenin kenarında yaptığı açıklamada göynük halkının sesi olmaya çalışan Özdemir, “Göynük ilçemizin içinden geçen 2 derenin suları Taraklı’ya tahsis edilmiş. Derelerdeki sular borular vasıtasıyla Taraklı’ya aktarılacakmış. Tahsisle birlikte dere yatakları kuruyacak, çiftçinin can suyu elinden alınacak. Derhal tahsisin iptal edilmesi gerekiyor.” dedi.
Milletvekillerine seslendi
Köylülerin sesini duyurmak istediğini belirten Özdemir, Bolu milletvekillerine çağrıda bulunarak, “Köylüler sesini duyurmak istiyorlar. Bolu’muzun üç milletvekili var. Ben buradan kendilerine sesleniyorum: Burada çok önemli bir sorun var, Göynük halkı endişeli. Yüzyıllardır akan dereler, kuruma tehlikesi ile karşı karşıya. Görüştüğüm yöre halkı, ‘Biz Bolu’ya 100 kilometre uzakta olduğumuz için mi sesimizi duyan yok?’ diyor. Üç milletvekillerimiz Göynük’ü kendilerine dert ederler, gelirler ve Göynük halkıyla görüşüp, bu tahsisin kaldırılmasını sağlarlarsa çok mutlu olacaklar. Sayın Milletvekilleri bir zahmet Göynük’e gelirler ve Göynüklülerden sorunu dinlerlerse çok mutlu olurum” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler