Niye atmadın Başkan..?

Niye atmadın Başkan..? Niye atmadın Başkan..?
A- A+
Reklam

Osmanlı Hanedanı; kentimize verdiği değerin bir göstergesi olarak Yıldırım Beyazıd Camisini yaparken Bolu, Osmanlı İmparatorluğunun gözde şehirlerinden birisi olmuştur. Özellikle Bolu Merkez, Mudurnu, Göynük, Gerede, Yeniçağa’da Osmanlıya her köşede rastlamak mümkün.

Bu yüzden de Bolu’da Osmanlı İmparatorluğu’nun Bayram gelenekleri o günden bugünlere kadar yaşatılarak gelmiştir. Bunların en önemlisi de; Kurban Bayram Arife günü İkindi Namazı öncesi 4 adet top atışıyla bayram başlardı. Bolu Belediyesi bu geleneği günümüze kadar ses bomlarıyla devam ettirse de Arife Günleri Bolu Hakkının kulağı atılacak top seslerinde olurdu. Söylemlerinde Milliyetçi, Muhafazakar, Demokrat olan Tanju Özcan döneminde ise artık bu geleneğimiz de ortadan kalktı.

Resmi ve dini bayramların uzun tatillerini kentte geçirmek yerine deniz kenarlarında kumsalda güneşlenerek geçirmeyi tercih eden Tanju Özcan, bu Bayramı Bolu Halkıyla geçirmek için ilimizde kaldı. 

Diğer dini Bayramların bir çoğunu şehir dışında geçirdiğinden dolayı “Arife günleri top atılması” geleneğinden bihaber olduğu tahmin edilen Başkan Tanju Özcan’ın, uzman Belediye Başkan Yardımcılarına “TOPUNUZ ne zaman atacaksınız?” diye ne zaman atacağı da merak ediliyor.

Bir anlamda Bolu Halkının Bayramını kutlamak anlamına gelen top atışını bu bayram arifesinde unutan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve alanında uzman Başkan Yardımcıları, Bolu’nun Bayramını kutlamamış oldular.

Her ne kadar top atarak Bolu’nun Bayramını kutlamasalar da bizler için önemli olan bu Kurban Bayramı arifesinde www.bolupostası.com Gazetesi olarak Tanju Özcan ve alanında uzman Başkan Yardımcılarının topunun, Bayramını kutluyoruz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler