Ormanlara giriş yasağı 1 Temmuz'da başlıyor

Ormanlara giriş yasağı 1 Temmuz'da başlıyor Ormanlara giriş yasağı 1 Temmuz'da başlıyor
A- A+

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ilimizde, beklenen ormanlara giriş yasağının tarihi belli oldu. Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada 1 Temmuz itibariyle ilimizde ormanlara girişlerin yasaklandığı açıklandı.

Bolu Valiliği ormanlık alanlarda çıkabilecek yangınların önlenmesi ve doğal yaşamın korunması amacıyla “Orman Yangınları İle Mücadele Kapsamında Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Valilik Genel Emri”ni yayımladı.  

1 TEMMUZ İTİBARİYLE ORMANLARA GİRMEK YASAK

Yayımlanan bildiride, yüksek hava sıcaklıkları ve insan hareketliliği nedeniyle orman yangınlarının artabileceği ifade edilerek, “Bolu ili sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlara, yetkililer ve orman idaresi tarafından yasal veya zorunlu sebeplerle izin verileceklerin dışındaki girişler ile 2’inci maddede belirtilen alanlar dışındaki tüm girişler 1 Temmuz 2024 tarihinden 30 Eylül 2024 tarihine kadar yasaklanmıştır” denildi.

PİKNİK ALANLARI BELİRLENDİ

Karar kapsamında il genelinde piknik yapılabilecek alanlar da belirlendi. Yer ateş yakılmasının yasak olduğu ifade edilerek, “Abant ve Yedigöller Milli Parkı ile Gölcük Tabiat Parkında, 10.00-20.00 saatleri arasında yalnızca piknik tüpü kullanılabilecektir” denildi. Belirlenen yerler dışında ateş yakılmasının kesinlikle yasak olduğunun altı çizildi.

KAMP YAPMAK YASAKLANDI

Havai fişek, dilek balonu kullanımı ile kamp yapılmasının da yasak olduğu belirtilerek, “Orman Kanunu’nun 31 ve 32’inci maddeleri kapsamında kalan köylerimiz başta olmak üzere orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan tüm köy ve mahallelerimizde; anız, bağ bahçe, fındıklık ve tarla temizliği amacıyla dahi olsa her türlü bahçe atığı, bitki örtüsü vb. yakılması ile çoban ve avcı ateşi yakılması yasaktır. 

Kamping işletmeleri haricinde orman içerisinde ve bitişiğinde kamp yapılması, çadır kurulması ve karavanla konaklama yapılması yasaktır. Ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddeler kullanılması yasaktır” açıklaması yapıldı.

KARARA UYMAYANLARA CEZAİ YAPTIRIM UYGULANACAK

Karar kapsamında yayımlanan emirlere uymayan vatandaşlar hakkında idari yaptırım uygulanacak. Eylemleri suç teşkil edenler hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler