Oylar Tanju Özcan’ın değil, CHP’nin-miş..!

Oylar Tanju Özcan’ın değil, CHP’nin-miş..! Oylar Tanju Özcan’ın değil, CHP’nin-miş..!
A- A+

14 Mayıs tarihinde gerçekleşen 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri ile bir önceki Genel Seçim olan 2018 seçimlerini CHP açısından kıyaslandığında, Bolu genelinde %1.5’lik bir artış gözüküyor.

13 Haziran 1977 yılında gerçekleşen Genel Seçimler sonrası 34 yıl sonra CHP’den Bolu Milletvekili olarak TBMM’ne giden ilk isim olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ard arda 4 dönem Milletvekili seçilmesi sonrası Bolu’da oluşan “Tanju Özcan kendi oylarıyla seçiliyor” algısının gerçek olmadığı algısı bu seçimlerde ortaya çıktı.

CHP’de Milletvekili Aday sıralaması açıklanmasının ardından 1’nci sıradaki Aday Türker Ateş’in aday gösterilmesine sosyal medya başta olmak üzere her platformda tepki gösteren, bununla da yetinmeyerek CHP’li seçmenlere çağrıda bulunarak MHP’nin Milletvekili Adayı İsmail Akgül’e oy isteyen Özcan, seçim çalışmalarına da göstermelik katılarak tavrını net olarak ortaya koydu.

CHP seçmeni “Bizim Türker”i bağrına bastı

Tanju Özcan’ın yanı sıra geçmiş dönemlerde İl Başkanlığı yapmış Cahit Çıngı gibi Partinin bir çok önde gelen isimlerinin yüksek sesle Türker Ateş’e olan tepkilerini dile getirmelerine karşılık, CHP seçmeni Türker Ateş’e sahip çıktı.

2018 seçimlerine bakıldığında 1’nci sıradan Tanju Özcan’ın aday olduğu liste Bolu ili genelinde %20.31 oy alırken, 14 Mayıs seçimlerinde Türker Ateş’in 1’nci sıra olduğu liste ise %21.88 Bolu’dan oy aldı.

Tanju Özcan’a göre oy oranını 1.5 puan arttıran Türker Ateş, parti içinde kendisine olan muhalefete rağmen CHP seçmeni tarafından “Bizim Türker” diye sahiplenilmiş.

Öte yandan ilçeler bazında bakıldığında da CHP’nin oy oranlarında az da olsa bir kıpırdanma yaşandığı gözlenirken, tek azalmanın ise 0.7’lik puanla Mudurnu’da olduğu görüldü.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler