Özcan bu sefer affetmeyecek

Özcan bu sefer affetmeyecek Özcan bu sefer affetmeyecek
A- A+
Reklam

Geçtiğimiz aylarda yaptığı konuşmada Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a “zeka yoksunu” diyen Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay, aynı kelimeyi dün akşam da kullanınca Mecliste gergin anlar yaşandı.

Dün akşam gerçekleşen Bolu Belediyesi Meclisi toplantısında verilen önergeler sonrası gündem maddelerinin yer değiştirmesini daha çok hukukçuların kullandığı “teselsül” kelimesiyle ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan verilen her iki önergenin de oylanarak gündeme alınması sonrası karşısında oturan Akbay’a hitaben; “Demek ki ne oluyor Uğur Bey? Bu önerge 6’ncı madde olarak teselsül oluyor. Şu “teselsül”ü bir söylesene, tekrar etsene Uğur Bey?” ısrarla söylemde bulunması tansiyonu yükseltti.

 Meclis sıralarında mikrofon olmaması ve canlı olarak internetten verilen toplantıda da muhalefetin sesinin yayına verilmemesi nedeniyle iki arasında yaşanan tam olarak Meclisi takip eden izleyiciler tarafından duyulmasa da Özcan’ın tepkisinde, yine “zeka yoksunu” krizi çıktığı anlaşıldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay’ın kendisine verdiği cevaba sinirlenen Özcan; “Pardon ne dedin? Sen bana zeka yoksunu kelimesini mi kullandın” diye sordu ve öncekinde affettiğini bu sefer affetmeyeceğini belirtti.

Başkan Özcan; ““Bu sefer seni affetmeyeceğim. Yarın mahkemeye veriyorum” dedi.

Özcan’ın mahkeme tehdidine karşılık geri adım atmayan Akbay da; “Affetme zaten. Bir kere söyledin ses etmedim, iki kere söyledim ses etmedim ama ayıptır. Benimle dalga mı geçiyorsun? Başkansın sen” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Teselsül TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Türk Dil Kurumu açısından teselsül kelimesi, ‘Zincirleme ya da birbirine bağlı’ biçiminde ifade edilmektedir. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler