Özcan ve Çınar birbirine girdi

Özcan ve Çınar birbirine girdi Özcan ve Çınar birbirine girdi
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; Mayıs ayında gerçekleşen Meclis toplantısında AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’a yönelik; ““Bana niye el sallıyorsunuz, evli barklı adamım ayıp oluyor” sözleri nedeniyle açılan davadan beraat ettiğini ve kendisinden özür dilenmesini istemesi sonrası Bolu belediye Meclisinde gergin anlar ve sert tartışmalar yaşandı.

Başkan Özcan’ın CHP’den geçici ihracına kadar giden ve Türkiye gündeminde geniş yer bulan sürecin sonunda açılan davadan beraat ettiğini açıklayan Başkan Özcan, kendisinden özür dilenmezse hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

“Manevi tazminat davası açacağım”

Dava süreci ile ilgili bu akşam gerçekleşen Belediye Meclisinde açıklama yapan 

Özcan; “Ben sizden özür bekliyorum. Hiç açmak istemediğim bir konu ama günlerdir Meclis Üyemiz Hacer Hanımla diyaloğumuzdan dolayı Türkiye’de bana; “Utanmaz Tanju Özcan”, “Ahlaksız Tanju Özcan” denildi. Sonra ne oldu? 15 gün boyunca sesiniz çıkmadı, 15 gün sonra Benim hakkımda suç duyurusunda bulundunuz. Hakkımda dava açıldı. Ve ben beraat ettim. Mahkeme burada suç yok diyor. Bir de şu var Partiden resmi atılma gerekçem de bu. Ben vicdanen aklandım. Vicdanen de rahatım, hukuken de rahatım. Bana iftira attığınız için de sizden özür bekliyorum. Siz ve Partilileriniz benden özür dilemezseniz, sarı sendika Hak İş’i o yetkilileri benden özür dilemezlerse, hakkımı helal etmeyeceğim. Ve size ayrıca manevi tazminat davası açacağım” diye konuştu.

“Belki sarhoş kafayla söylemiştir, özür diler diye 15 gün bekledim”

Konuşmasının ardından oturuma ara veren Özcan, salondan çıkarken elindeki mahkeme kararının örneğini de Çınar’ın mamasına bıraktı. Bırakılan kağıdı yere atan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar ise, Özcan’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. 

Başkan Özcan salondan çıkarken arkasından bağıran ve olaya tepki gösteren Çınar, adeta açtı ağzını yumdu gözünü. Başkan Özcan hakkında ağır ithamlarda bulunan Çınar; “Özür dilemesi gereken sizsiniz. Bir de utanmadan, yüzsüz yüzsüz karşıma geçmiş özür bekliyorum diyorsunuz. Terbiyesizlik yaptınız. Ahlaksız. Beni mahkemenin kararı ilgilendirmiyor. Yüzsüzlüğün bu kadarı da şaşılacak bir durum. Vicdanlarda aklandıysanız ben bir şey demiyorum. Doğrudur 15 gün bekledim. Çünkü belki sarhoş kafayla söylemiş olabilir, özür diler diye bekledim” ifadelerini kullandı.

“Yüzsüzlüğün bu kadarı çok fazla”

Verilen ara sonrası Başkan Özcan misafirleri geldiği gerekçesiyle salona gelmezken oturumu Başkan Vekili Hasan Hakan Alpaslan yönetti. Oturum açılır açılmaz Meclis Üyesi Hacer Çınar, Başkan Özcan’ın kendisine yönelik yaptığı açıklamalar hakkında konuşmak istedi. Başkan Özcan’ın olmaması nedeniyle Başkan Vekili Alpaslan, Çınar’a söz vermek istemeyince, ortam yine gerildi.

Çınar, bu sırada kürsüye çıkarak, konuşmak isteğini yeniledi ve buna hakkı olduğunu söyledi. Alpaslan, Çınar’a konuşmasını bir sonraki toplantıda yapması yönünde çağrıda bulunarak söz vermedi.

Israrını sürdüren AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar ise kürsüden konuşmasını yaparak; “Eğer sizden biri olsaydı bu duruma maruz kalan, bunu haklı görür ve cevap hakkı verirdiniz. Bana muhatabın burada olmadığını söyleyerek söz vermek istemiyorsunuz. Muhatabı burada olsa da böyle işlerle ilgilenmediği için zaten çok da önemli değil. Başkan Beyin bahsettiği konu ile ilgili olarak tüm Meclis Üyelerinden ellerini vicdanlarına koymalarını rica ediyorum. Eğer bu benim yerime sizin eşiniz, sizin kız kardeşiniz ve bir anne olarak söylüyorum sizin evladınız olsaydı ne yapardınız. Ayrıca ben bir anne ve babanın da evladıyım. Burada yapılan terbiyesizliğin karşısında yapılan yüzlük ancak bu kadar olurdu. Kendisini buradan bir kere daha kınıyorum. Yargı karşısında aklanabilir ama Allah huzurunda ne yapacağımızı hep birlikte göreceğiz. Yüzsüzlüğün bu kadarının da çok fazla olduğunu söylemek istiyorum” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler