Özcan, zam aldatmacasında ısrar etti

Özcan, zam aldatmacasında ısrar etti Özcan, zam aldatmacasında ısrar etti
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında Belediyede çalışan 1147 işçinin 2023 yılında alacakları aylık ücretlerinin belirlendiği toplu iş sözleşmesi sonuçlanırken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, verdiği zam oranının yüzde 105 olduğunu, rakamlarla oynayarak iddia etmeye devam ediyor.

“Zam aldatmacası” başlığıyla haber yaptığımız ve kamuoyunda geniş yankı bulan haberimiz sonrası Belediye Meclisinde tablolardaki net maaş rakamları üzerinden açıklama yaparak, yapmadığı zammı ballandıra ballandıra anlatmaya devam eden Başkan Özcan, yarattığı algıyla yüzde 105 zam yaptığı iddiasını sürdürdü.

“Hükümetin ki zamcık, Benimkisi zam”

İşçi ve memurların 2023 yılında alacağı maaşları giydirilmiş bir şekilde anlattıktan sonra bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Partili Belediye Meclis Üyelerine dönerek; “Soracağınız bir şey var mı arkadaşlar? Nasıl, iyi mi? Ne oldu zamları beğendiniz mi? Doğru söyleyin. Şu konuya da gireyim. Bir tweet attım; zam var, zamcık var diye. Bu zamcık lafını da çok büyütüp başka yerlere de çekmeyin. Bu Levent Kırca’nın bulduğu bir şey. Ve çocukken biz buna gülerdik. Niye ben Hükümetin yaptığına zamcık dedim? Enflasyon %86’dan bir şey oldu ve %66.2’ye düştü son ayda. Eyvallah. Sen asgari ücrete 54.5 zam yaptın. Senin enflasyon olarak açıkladığın rakamın 12 puan altında sen asgari ücrete zam verirsen, ben buna zamcık derim. Senin açıkladığın enflasyonun 39 puan üzerinde %105 biz zam vermişiz, işte bunun adı zam oluyor. İşte zam ile zamcık arasındaki fark bu. Sen enflasyonun altında zammı açıklarsan onun adı zam olmaz, zamcık olur” dedi.

AK Partililerden “tık” yok

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkiye’de Belediyeler arasında işçisine en büyük zam oranını yapmış algısını rakamlarla oynayarak anlatırken, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ise bu şovu sadece izlemekle yetindiler.

Cumhuriyet tarihinin en büyük zam oranını asgari ücretliye vererek rakamı 8 bin 500 liraya çıkarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işçiye verdiği bu tutarı savunamayan, Bolu Belediyesi işçisinin alacağı paranın bu rakamdan az olamayacağını anlatamayan AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin her Meclis toplantısındaki çaresizliği, AK Partililerin tepkisini çekiyor.

Hesabı bir de böyle yapalım

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; 2023 yılında en düşük işçi maaşının 12 bin 290 lira olduğunu açıklarken, bu rakamın yasal ödenekler ve sendikalar haklarla işçiye verilmek zorunda olan rakamlar nedeniyle giydirilmiş bir halde olduğunu saklıyor.

Aylardır asgari ücret 5 bin 500 lira iken işçisini 6 bin 200 liraya çalıştırarak enflasyon karşısında ezdiren Başkan Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücreti 8 bin 500 liraya çıkartmasından dolayı, işçi maaşına gelen artışın da kendisi tarafından yapıldığı algısını yaratıyor.

Bir önceki haberimizde de ifade ettiğimiz gibi bugün bir Belediye işçisini asgari ücret olan 8 bin 500 liradan Başkan Tanju Özcan çalıştırsa; bu ücrete ilave olarak kanunen aylık yemek parası 1.430 lira, aylık yakacak parası 105 lira ve kıdem parası olarak da aylık 40 lira ücret ödemek zorundaydı. Tüm bu rakamlar toplandığında Başkan Özcan, işçisini asgari ücretle çalıştırsaydı zaten ödemesi gereken rakam, 10 bin 81 lira olacaktı.

Şuan ise Başkan Özcan işçisine 11 bin 200 lira ödeyeceğini açıklarken vermesi gereken ücretin üzerinde bin 194 lira fark verdiği gerçeği ise rakamlarla oynanarak gizleniyor.

Sonuç olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan iddia ettiğinin aksine Belediye çalışanına zam değil, zamcık verdiği rakamlarla ortaya çıkıyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler