Özcan'dan, Kelime-i Tevhit Bayrakları taşıyanlara tepki

Özcan'dan, Kelime-i Tevhit Bayrakları taşıyanlara tepki Özcan'dan, Kelime-i Tevhit Bayrakları taşıyanlara tepki
A- A+
Reklam

Batman'da HÜDA PAR öncülüğünde düzenlenen yürüyüşten gelen görüntüler tartışmaları da beraberinde getirirken ellerinde Kelime-i Tevhit Bayrakları (Allah'ın tek ve bir olduğunu ifade eden kelime anlamına gelen tevhid, ayrıca bir olmak, bir sayılmak anlamlarını da taşır. Bu nedenle, tasarım üzerinde de “La ilahe illallah Muhammeden Resulullah” yazar. Bu ifade; Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed O'nun elçisidir anlamına gelir) ile "cenk, cihat, şehadet" sloganlarının yükseldiği o anlara çok sert tepki gösteren isimlerden biri de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan oldu. Özcan'ın sert çıkışı sosyal medyada da ses getirdi.

Batman’da düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşüne ellerinde Kelime-i Tevhit Bayraklarıyla ve Kudüs’ü fetih ederek Haçlılardan alan Eyyubilerin ve Filistinlilerin yöresel kıyafetleriyle katılanlara sosyal medya hesabından tepki gösteren Tanju Özcan, “Soytarılar” dedi.

Fatih Tezcan’dan mahkemeye verin çağrısı

Özcan’ın bu paylaşımı sonrası destek veren veya tepki gösteren yüzlerce insan da peş peşe yorumlarda bulundu.

Gazeteci-Yazar Fatih Tezcan ise; kendisinin CHP geçmiş dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na soytarı dediği için hapis cezası aldığını hatırlatarak yürüyüşe katılanlara Özcan hakkında suç duyurusunda bulunmaları çağrısı yaptı.

Tezcan yaptığı çağrıda; EYLEME KATILANLARA BU TWİTİ ULAŞTIRIN! 

Etkinliğe katılan herkes bu lafından dolayı Tanju Özcan’a hem ceza hem tazminat davası açabilirse hakkını alabilir! 

Önemli: Soytarı kelimesi suç, ben Kemal Kılıçdaroğlu’na söylediğim için 10 ay hapis cezası aldım, emsalim, oradan biliyorum! ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler