Özel İdare’nin mülkleri sudan ucuz

Özel İdare’nin mülkleri sudan ucuz Özel İdare’nin mülkleri sudan ucuz
A- A+
Reklam

İl Genel Meclisi CHP Gurubu verdikleri önergeyle İl Özel İdaresi’nin mülklerinin takipsizliğini gözler önüne serdi. İl Özel İdaresine ait İstanbul Fatih’teki binadan aylık bin 400 lira, Ankara Altındağ’daki binadan ise aylık 4 bin 600 lira kira alındığını söyleyen CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, vahim bir iddiayı da gündeme getirerek; Karacasu’daki Fizik Tedavi Hastanesinin karşısındaki İl Özel İdaresine ait arsaya 15 yıl önce bina yapıldığını ve buradan da 15 yıldır kira alınmadığını iddia etti.

Bugün gerçekleşen İl Genel Meclisi Toplantısında CHP Grubu tarafından verilen önergedeki İl Özel İdaresine ait mülkiyetlerle ilgili iddialar karşısında AK Partili İl Genel Meclisi Üyeleri de şaşkınlıklarını gizleyemediler.

İl Özel İdaresi’ne ait Ankara ve İstanbul’daki ikişer katlı binalardan çok düşük kiralar alındığını, Akçakoca’daki arsanın ise atıl bir vaziyette olduğunu verdikleri önergede belirten CHP Grubu, Karacasu’daki eski Fizik Tedavi Hastanesi’nin karşısında İl Özel İdaresi’nin yerine habersizce yapılan işyerinden ise 15 yıldır kira alınmadığını iddia ettiler.

CHP Grubu adına söz alan İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli yaptığı konuşmada; Ankara ve İstanbul’daki İl Özel İdaresi’ne ait mülklerin kira bedellerinin artık köylerde bile kalmadığını söyleyerek; “Mülkiyeti İl Özel İdaremize ait İstanbul’un Fatih ilçesinde ve Ankara’nın Altındağ ilçesinde ikisi de 2’şer katlı olan binalarımız var. Fatih’teki mülkümüzün aylık kirası bin 400 lira, Altındağ’daki mülkümüzün ise aylık kirası 4 bin 600 liradır. Artık köylerde bile böyle kiralar telaffuz edilmiyor.  Bizim İl Genel Meclisi olarak 5 yılda bir kiralarımıza emsal değeri oranında artış yapma yetkimiz var. Ayrıca Akçakoca’da tarla mı, arsa mı olduğunu bilemediğimiz bir yerimiz bulunuyor. Burası da atıl vaziyette duruyor. Buranın da ne şekilde değerlendirilebileceği yönünde çalışma yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Karacasu’daki İl Özel İdaresine ait Küçük Kaplıca Tesisinin yenilenmesi için projesinin hazır olmasına karşılık, maddi sıkıntıdan dolayı çalışmaya başlanılmadığına dikkat çeken Beşli, kira bedelleri ve arsanın değerlendirilmesiyle sağlanacak yeni kaynakla tesisin yenilenme çalışmasına başlanabileceğini bildirdi.

Konuşmasının son bölümünde ise AK Partili İl Genel Meclisi Üyelerini bile şaşkına çeviren bir iddia ortaya atan CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, Karacasu’daki Fizik Tedavi Hastanesi’nin karşısında bulunan İl Özel İdaresi’ne ait yere kaçak bir yapı yapılarak, işyeri olarak 15 yıldır çalıştığını ve kira alınmadığını söyledi.

İddiası ile ilgili 10 gündür İl Özel İdaresi’nde araştırma yaptığını ve bir sonuç elde edemediğini belirten Beşli; “Mülkiyeti bize ait yerin üstüne bina yapılıyor ve 15 yıldır kira alamıyoruz. Ruhsatı kimin verdiği ise bilinmiyor. Arkadaşlar, böyle gelmiş, böyle gider demeyelim ve Özel İdaremizin menfaatleri için önergemizi gündeme alalım” dedi.

Beşli’nin iddiaları karşısında AK Partili İl Genel Meclisi Üyeleri de şaşkınlıklarını gizleyemezlerken, CHP Grubunun verdiği önerge oy birliği ile kabul edilerek, gerekli araştırmaların yapılması için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler