Partililerden Konyalıoğlu'na "İl Başkanı Ol" baskısı

Partililerden Konyalıoğlu'na Partililerden Konyalıoğlu'na
A- A+

AK Parti'de 8. Olağan Kongre süreci Bolu Teşkilatlarında geçtiğimiz hafta gerçekleşen 4 ilçe kongresiyle start alırken, süreç bu hafta sonu gerçekleşecek ilçe kongreleriyle devam edecek.

Genel Merkez tarafından AK Parti İl Başkanı Suat Güner ve AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek'in referans olduğu isimlerin tek aday olarak partililere dayatıldığı kongre süreci AK Parti Genel  Merkezinin garip anlayışı ve iddiasına göre demokrasi bayramı havasında geçiyor.

GÖZLER İL BAŞKANLIĞI KONGRESİNDE

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından Genel Merkezin belirleyeceği tarihte yapılacak İl Kongresi öncesi AK Partililerin en çok merak ettikleri konu ise; mevcut İl Başkanı Suat Güner ile devam edilip edilmeyeceği olarak göze çarpıyor.

İl Başkanı olarak AK Parti Bolu teşkilatlarını soktuğu genel seçimlerde Milletvekilliği sayısını 1'e ardından da girilen yerel seçimlerde tam bir hezimete imza atan Güner, Bolu Ak Parti Teşkilatlarında tartışılmaya devam ediyor.

Kulislerdeki iddialara göre; kendisi gibi başarısız bir Başkanlık dönemi geçiren Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in , mevcut Başkan Suat Güner'i tekrar İl Başkanı olarak görmek istediği ve yola Güner ile devam edeceği iddiaları yüksek sesle konuşuluyor.

KONYALIOĞLU'NA PARTİLİLERDEN "İL BAŞKANI OL" BASKISI    

Öte yandan sosyal medya platformlarında ve partililerin kendi aralarında yaptıkları değerlendirmelerde AK Parti İl Başkanı olması gereken isim, AK Parti Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Selami Konyalıoğlu olarak ön plana çıkıyor.

Belediye Meclisinde CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a karşı sergilediği seviyeli muhalefeti, Bolu'nun kronikleşmen sorunlarına getirdiği akılcı çözümler ve Bolu'nun gelişimi için ortaya koyduğu devasa projelerle son aylarda isminden en sık bahsedilen siyasetçi olan Selami Konyalıoğlu'na AK Parti tabanı “İl Başkanı Adayı Olması” için baskı yapıyor.

Mevcut İl Başkanı Suat Güner'in pasif siyasi anlayışının aksine hem Meclis Üyeliğindeki performansı hem de bugüne kadar adının akçeli hiç bir işe karışmamış olması hem de Partinin dava adamı tanımına en uygun profili sergilemesi Konyalıoğlu'nun, Partililer arasında en çok konuştukları yönü olarak dikkat çekiyor.

KONYALIOĞLU, REİS NE DERSE O DEDİ

Kendisine hem birebir de hem de sosyal medya platformundaki hesaplarında İl Başkanlığı için aday olması çağrısı ve baskısı yapılan AK Partili Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Selami Konyalıoğlu, bu çağrılara bir şartla olumlu cevap verdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu konudaki sessizliği bozan Konyalıoğlu, "makam değil, önceliğim liderim" çıkışıyla bir kere daha AK Partililerin gönlünde taht kurdu.

AK Partili Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Selami Konyalıoğlu yaptığı paylaşımda; “Bana soruyorlar, İl Başkanı olacak mısın diye. Liderim, sana Gökcesu beldesinde ihtiyacım var dese de Bolu'da da dese emir telakki ederim. Biz bu davaya makam için gelmedik, makam yüzünden de gitmeyiz…” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler