Psikolojimiz bozuldu ARTIK YETER…!

Psikolojimiz bozuldu ARTIK YETER…! Psikolojimiz bozuldu ARTIK YETER…!
A- A+
Reklam

Eylül ayından bugüne Bolu Merkezli yaşanan irili ve ufaklı depremlerle yaşamaya çalışan Bolu Halkının, psikolojisi bilim adamlarının, bilimsel çalışma yapmayarak yaptıkları açıklamalardan dolayı bozuldu.

Bolu’daki aktif faylarda çalışma yapmadan; depremlerin tarihleri veya kayıt altına alınan depremlerin kronolojisine yer bilimcilerin, jeologların, sismologların sosyal medyadan ve ulusal basına yaptığı açıklamalar, Bolu Halkını günden güne tedirgin ediyor.

Analiz, yorum veya tahmin adı altında yapılan paylaşımlara ve açıklamalara artık yetkililerin bir sınırlama getirmesi gerektiği çağrısında bulunan Bolu Halkı, bilimsel bir çalışmanın ürünü olmadan yapılan açıklamaların yarattığı bilgi kirliliğine ve toplumda yarattığı psikolojik sıkıntılara dikkat çekiyorlar.

Son olarak Maden Teknolojisi ve Yer Bilim Uzmanı Serkan İçelli de özellikle Bolu’daki fayları tarihsel depremlere göre yorumlayarak, Bolu’nun da içinde olduğu 90 kilometrelik fayda 6-6.5 ve üzeri bir deprem beklediğini ilan etti.

Kuzey Anadolu fayındaki depremlerin tekrar doğuya göç ettiğini iddia eden Sismolog İçelli, güney kolunun stres biriktirmeye devam ettiğini söyledi.

Maden Teknolojisi ve Yer Bilim Uzmanı Serkan İçelli’nin, Bolu’dan geçen fay ile ilgili analizinin tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler