Rektörü işaret etti..!

Rektörü işaret etti..! Rektörü işaret etti..!
A- A+

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) İzzet Baysal Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde yaşanan park sorununun çözümü için Bolu Belediyesi olarak adım atıklarını söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın tekliflerine cevap bile vermediğini söyledi.

Bolu dışında bölgedeki 4 il ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hastalara hizmet veren İzzet Baysal Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde vatandaşı canından bezdiren park sorunu günden güne çoğalarak devam ediyor. 

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Üniversite yönetimi geçici tedbirlerle sorunu çözmeye çalışsa da kalıcı tedbir için bugüne kadar adım atılmaması hastaneye giden hem hastaların hem de hasta yakınlarının mağdur olmasına neden oluyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hastanede yaşanan park sorunu yüzünden insanların hastalarını ziyarete gitmekten vazgeçtiklerini söyledi.

Üniversiteye park sorununu çözmek için ortaklaşa katlı otopark yapmayı yazılı olarak teklif ettiklerini fakat tekliflerine cevap bile verilmediğini belirten Özcan; “Üniversitede yapılacak işler bizim görev ve yetki alanımızda değil. Buna karşılı Bolu Halkının Üniversitenin Tıp Fakültesinde yaşadığı park yeri sorununu çözmek için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bir yazı yazarak buraya müştereken bir katlı otopark yapalım dedik. Üniversite bu konuda bize cevap dahi vermedi. Arazi üniversitenin ve bizim Belediye olarak oraya bir şey yapma yükümlülüğümüz yok. Ama gelin beraber yarısını siz, yarısını da biz yapalım dedik. Ama cevap bile vermediler. İnsanlar park yeri bulamam diye hastalarını ziyarete gitmiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Hastaları cezalandırıyorsunuz”

İzzet Baysal Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nin bölge hastanesi statüsünde olmamasına karşılık bölgedeki 4 ilden gelen hastalara bakmasının yol açtığı sıkıntılara da değinen Özcan, bu uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Adı bölge hastanesi olmasa da orası Türkiye’nin 4 ilinden gelen hastalara hizmet veriyor. Bu uygulamadan da bir an önce vazgeçmek gerekiyor. Gelen hastaların %55’i Bolu dışından geliyor. Hem onlar mağdur oluyor hem de Bolu’daki hastalarımız mağdur oluyor. Ama hastanenin kapasitesi de büyümedi. Bu siyaset yapılacak bir konu da değil. Orada çalışan sağlık personelleri, insanüstü bir gayret gösteriyorlar. Ama yetişemiyorlar. Bir hasta 8 saat sıra bekliyor. O zaman da sen hem Boluluları hem de Bolu dışından gelen hastaları cezalandırmış oluyorsun” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler