Sandıklar yeniden sayılacak

Sandıklar yeniden sayılacak Sandıklar yeniden sayılacak
A- A+
Reklam

31 Mart Yerel Seçimleri sonucunda Bolu Belediyesi Meclis Üyeliği seçim sonuçlarına itiraz eden CHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığı, merkez ilçede tutanaklarda tutarsızlık tespit ettikleri iddiasında oldukları sandıkların yeniden sayılmasını talep etti.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre; Belediye Meclisindeki sandalye dağılımı 21 CHP, 8 AK Parti ve 2 MHP’li Üyenin yeni dönemde Bolu Belediyesi Meclis Üyesi olacağı ilan edilmişti.

153 oy sonucu belirleyecek

CHP Merkez İlçe Başkanlığı sandıklardan aldıkları tutanaklar sonrası yaptığı incelemede bazı sandıklarda tutarsızlık olduğu iddiasıyla bu sandıkların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvuru yaptı. Bugün saat 15.00’de sona erecek olan seçim sonuçlarına itiraz süresi dolmadan itirazını yapan CHP Merkez İlçe Başkanlığı, İlçe Seçim Kurulu tarafından itiraz olunan sandıklarda yapılacak yeni seçim sonuçlarını bekliyor.

CHP’nin 153 oy daha alması durumunda Belediye Meclisindeki sandalye sayısı 22’ye çıkarken, yapılan itiraz haklı çıkarsa sayım sonucuna göre de AK Parti ya da MHP’den bir üye eksilmiş olacak.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler