Savcılığa tek şikayetleri yok..!

Savcılığa tek şikayetleri yok..! Savcılığa tek şikayetleri yok..!
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göreve seçildiği günden bu yana AK Partili isimlerle girdiği her polemik sonrası sıkıştığında ortaya attığı “Hurda Araçlar” ve “Led Ekran Reklamları” konusunda aradan 4.5 yıl geçmesine karşılık, konu ile ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunmadı.

Belediye Başkanı olmadan önce geçmiş dönem Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın döneminin karanlıkta kalan arşiv yangını, birden fazla yerden maaş alanlar, haksız verilen ihaleler, işe gelmeden maaş alan personeller iddiaları başta olmak üzere birçok konuyu aydınlatacağı söylemleri ile Bolu Halkından oy alan Tanju Özcan, seçim vaatleri gibi bu sözlerini de unuttu.

Alaaddin Yılmaz dönemine ait tek bir Savcılığa verilmiş suç duyurusu ya da usulsüzlük açıklayamayan Tanju Özcan, iki de bir sıkıştıkça ısıtıp Bolu kamuoyunun önüne koyduğu “Hurda Araç” ve “Led Ekran Reklamları” konusunda da bir adım atamadı.

Son olarak 2022 yılında basın toplantısı yaparak AKP İl Başkanı Suat Güner'in borcuna karşılık Bolu Belediyesi'ne 6 adet hurda araç verdiğini ileri süren Başkan Tanju Özcan, şu ifadeleri kullanmıştı:

* Arkadaşlar buraya seçildim. Göreve geldim. Cuma günü bir işlem yapılmış. 6 Tane aracın taşınır kaydı yapılmış.

* Giderayak 6 tane hurdasını belediyeye kakalamış. Bu araçları Bolu Belediyesi 187 bin lira karşılığında almış. Neye göre almış; bir uyanık avukat çıkmış, tespit yaptırmış.

* Giderayak Suat Beyin, Hira Yapı'nın borcundan dolayı bu araçları bize kakalamışlar. Çalışır durumda araç diye teslim etmişler bir de bunları. Bir tanesi 50 bin liraya alınmış.

* 1,5-2 ay sonra hurda olarak 12 bin 500 liraya satabilmişiz. Bir başka araca 40 bin denmiş, biz 23 bin liraya satmışız. 25 bin liraya alınanı biz ihaleyle 8 bin liraya satabilmişiz.

* Diğerlerine muammer bedelli satışa çıkmışız 3 bin liraya alacaklı bile çıkmamış. Tüyü bitmemiş yetim hakkı gider ayak nasıl yenir görün.

* 187 bin liraya bu hurdaları kakalamışlar. Bolu halkının parası peşkeş çekildi. Bununla alakalı gerekeni yapacağım.

* Böyle bir adam halkın menfaatini koruyorum diyor. AK Parti İl Başkanlığı koltuğunda oturuyor. Yazıklar olsun.

“172 BİN DOLARA LED EKRAN KİRALAMIŞLAR”

Önceki yıllarda Kardelen Meydanı'na kurulan led ekranların İl Başkanı Suat Güner ile ilgili olduğunu iddia eden Başkan Özcan, şu ifadeleri kullanmıştı:

* Bolu'da LED ekran kiralama işi oldu. Kardelen Sinemasının önünde. Birisi, LED ekranı kurmuş. 22-A' ya göre anlaşma imzalanmış. Bu bir istisnadır. 22-A nedir biliyor musunuz?

* Acele işlerde Türkiye'de tek teminci olandan doğrudan alım yapabilirsiniz. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'ndan belge almışlar. Bolu'daki tek teminci diye.

* Kurulan LED ekranda bir yıl boyunca belediyenin toplam 20 dakikalık reklamını yayınlamışlar. Aldıkları para da 264 bin TL. 172 bin dolar ediyor.

* Gene her taşın altından halkın menfaatlerini korumak isteyen Sayın il başkanı çıkıyor. Bugün ki kurla bir LED ekrana 1 milyon 700 bin TL para ödenmiş.

* 2012'de tekrarını yapmışlar. Ama o zaman ki namuslu, temiz AK Partili meclis üyelerinin itiraz etmesi sonucunda iptal etmek zorunda kalmışlar.

* Açıkça ihaleye fesat karıştırmışlar. Yarın savcılığa bu dosyayı gönderiyorum.

ŞİMDİ SORUYORUZ; SONUÇ NE BAŞKAN?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu iki konu ile ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etmesine karşılık, bunun söylemden öteye gitmediği ve resmen açıklanmış bir Suç duyurusu girişimi olmaması ise dikkat çekiyor. 

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in de buna karşılık kendisi hakkında çok ciddi iddialarda bulunan ve ağır sözler kullanan Tanju Özcan hakkında karşı bir yargı süreci başlatmaması diğer bir dikkat çeken husus olarak göze çarpıyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler