Seben'de 500 yılık Gökyar Bayramı kutlandı

Seben'de 500 yılık Gökyar Bayramı kutlandı Seben'de 500 yılık Gökyar Bayramı kutlandı
A- A+
Reklam

Seben ilçesinde 500 yıldır süre gelen Gökyar Bayramı, Sebenlilerin ve çok sayıda ilçe dışından gelen misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Köy statüsünden mahalleye geçmesine karşılık ata mirası geleneği sürdüren Keskinli Mahallesi ile Alpagut, Bozyer, Solaklar Köyü sakinlerinin dedelerinden bu yana geleneksel olarak Gökyar Bayramında bu yılda okunan Mevlidi Şerif’in ardından kazanlarda pişin yemekler gelen misafirlere ikram edildi.

Gökyar Bayramına Seben önceki dönem Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ile birlikte katılan Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, geleneği yaşatan hemşerilerine teşekkür ederken; “Alpagut, Bozyer, Solaklar Köyleri ve Keskinli Mahalle Muhtarlığı tarafından yapılan 500 yıllık Geleneksel Gökyar Bayramı… Emeği geçen, hayra katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz. Allah birliğimizi daim etsin, hayrınızı kabul etsin” sözlerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler