Yeşil yerini, griye bıraktı

Yeşil yerini, griye bıraktı Yeşil yerini, griye bıraktı
A- A+
Reklam

Boluluların şehir merkezinde nefes aldıkları, sabah akşam spor yaparak, ailelerin piknik yaptığı yürüme mesafesindeki tek nokta olan Atatürk Orman Parkı’nda Bolu Belediyesi eli ile katliam yapılıyor.

Yaklaşık bir yıldır Parkta süren çalışmalar tamamlanamazken, yeşilin hâkim olduğu cennetten bir köşe olarak adlandırılan Atatürk Orman Parkı artık grileşti.

Birçok ağacın kuruduğu ve bu yüzden kesildiği görülen Atatürk Orman Parkında yeşil alanın yok edilerek çamur ve sinek yuvası olan suni gölün yapılmasının ardından başlayan cafe inşaatı ve çevre düzenlemesi ise bir yıldır bitirilemiyor. Göl etrafında yapılacak düzenleme nedeniyle yeşil alanlar tahrip edilerek kazılırken vatandaşlar bir yıldır tamamlanamayan çalışmalardan sonra nasıl bir görüntünün çıkacağını merak ediyorlar.

Sabah ve akşamları Bolulu birçok vatandaşın yürüyüş ve spor yaptığı tartan pistin birçok bölümünde bozulmalar ve yolda kabarmalar olması nedeniyle 2 yıldır bu şekliyle burayı kullanılırken, tamirat ve bakım yapmak Bolu Belediyesi yetkililerinin aklına bile gelmiyor. Tartan pistin bu durumu insan ve sporcu sağlığını tehlikeye sokarken, yaşanan sakatlıkların faturasını ise vatandaş ödemeye devam ediyor.

Yürüyüş yollarına beton dökülüyor

Atatürk Orman Parkında başta tartan pist olmak üzere acil yapılması gereken birçok bakım çalışması dururken, Bolu Belediyesi tarafından park içindeki düzgün ve doğaya uyumlu parke taşlarının sökülerek yerine beton atılması ise vatandaşların tepkisini çekiyor. 

Parkın içine 15 gündür beton dökmekle meşgul olan Bolu Belediyesi’nin bu çalışması sonrası parkta hâkim olan yeşil rengin yerini gri renk alırken, özellikle Bolu’daki çevrecilerin Atatürk Orman Parkında yaşanan yeşil katliamına olan tepkisizlikleri ise şaşkınlıkla karşılanıyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler