Cübbeli'ye diyor da Başkan bu ne?

Cübbeli'ye diyor da Başkan bu ne? Cübbeli'ye diyor da Başkan bu ne?
A- A+
Reklam

2019 Yerel Seçimleri öncesi cemaat ve tarikatlara mensup muhafazakârların oylarını alabilmek için; Kanunda ve teamüllerde yeri olmamasına karşılık seçildiğinde “Kur’an’a el basıp göreve başlayacağım” sözü vererek oy avcılığına çıkan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kafayı cemaat ve tarikatlara taktı.

Hatırlanacağı üzere; 100 yıllık Laik Cumhuriyet tarihinde Belediye Başkanlarının göreve başlama şekilleri kanunlarla, kanunlarla yazılmayan kurallar ise yıllardır uygulanan teamüllerle gerçekleşirken, Tanju Özcan ile birlikte ne Kanun ne teamül kaldı. 

Oy avcılığı için partisi CHP’den gelen eleştire rağmen Kur’an’a el basıp yemin ederek göreve başlayan Tanju Özcan’ın o gün cemaat ve tarikatların yıllardır istediği bir duruşu oy ve şov uğruna sergileyen Tanju Özcan’ın, bu gün oylarını aldığı cemaat ve tarikatlara karşı takındığı tavır ilgili ile izleniyor. 

Cübbeliyle sosyal medyadan tartışıyor

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Ünlü’nün; “Biz şeriatçıyız, demokrasiye inanmıyoruz, reddediyoruz” sözleri üzerine kendi sosyal medya hesabı üzerinden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın; “Şu sarıklı, cübbeli zibidinin paylaşımlarını Türkiye'de hiçbir savcı görmüyor mu? Vaazlarında Atatürk'e, Cumhuriyet kahramanlarına dil uzatan, açık açık şeriat propagandası yapan bu meczuba, bağımsız olduğuna inanmak istediğimiz yargı dur demelidir” cevabı sonrasında ikili arasında başlayan tartışma Adliye koridorlarına taşınıyor.

Atatürk iftirası mahkemelik yaptı

Özcan’ın bu sözleri üzerine ODA TV’den Özge Sönmez’e konuşan Cübbeli Ahmet Hoca, “Kendisine iftira ve hakaret davası açtım. 'Atatürk ve silah arkadaşlarının aleyhine konuşmalar yapan' diyor benim için bu yüzden de iftira davası açtım kendisine. Atatürk ve silah arkadaşlarına biz hatim okuyoruz” dedi.

“Atatürk’ün kemiklerini sen sızlatıyorsun”

Sözlerine Ünlü; “Kendisi CHP gibi bir partide bulunuyor. CHP'nin şu anda HDP ile iltisaklı artık hükümet tarafından dillendiriliyor. Seçimi de zaten bunun yüzünden kaybettiler. Senin il başkanın 'devlete seri katil' diyor. 'PYD'yi terör örgütü olarak görmüyorum' diyen Kılıçdaroğlu'nun partisindesin. Atatürk'ün kemiklerini sen sızlatıyorsun. Sen o partide dururken nasıl rahatsız olmuyorsun” diyerek devam etti.

Şeriatçıyım demek, Kur’an’a uyuyorum demektir“

Açıklamalarını Ahmet Ünlü; “Ayrıca benim şeriatçı olma hakkım var. Ayetlerde geçen şeyler bunlar. Şeriatçıyım demek Kur'an'a uyuyorum demektir. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanı değilim. Ben devletçiyim, milliyetçiyim. Ben kısasa kısası savunuyorum. İnsanların yönlendirmesiyle yapılan da durum ortada. Seçim zaten İslam'da da var. Seçme seçilme yaşının 18'e indirilmesi yanlış. Seçme- seçilme yaşı 40'a çıksın. Çünkü Allah bile peygamberlere 40 yaşında peygamberliği vermiş. Demek ki aklın bir tekamülü var. Biz bu demokrasiyle bu vatanın bütünlüğünü sürdüremeyiz" ifadeleriyle bitirdi..

Tanju Özcan çok kızdı..!

Cübbeli Ahmet Hoca’nın bu açıklamalarına sinirlenerek peş peşe konu ile ilgili iki twit atarak cevap veren Tanju Özcan; “Ulan sarıklı, ulan cübbeli. Suç duyurusunda bulunmuşsun. Ne oldu sıkışınca Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine mi sığındın? Sizi gidi Allah ile kul arasına girmeye çalışan dinsizler. Hani şeyhtin, niye savcıya koşuyorsun? Niye Allah’tan benim belamı dilemiyorsun? Çünkü siz, Yüce Allah’ı ve onun kitabını sadece kendi kişisel emelleriniz ve çıkarlarınız için kullandınız. Sizi adam yerine koyanların yüzüne tükürüyorum” ifadelerini kullandı.

“Bir tane tarikat, cemaat bırakmayacağım”

Özcan ikinci paylaşımda, “Allah’ a inanıyorum. İnanmasam da söyleyecek yürek var ben de. Benim derdim Allah ile kul arasına girmeye çalışan tüccarlar. Bolu’da söz sahibi olup sığınmacıları sindirip gönderdiysem. Bir gün Türkiye’de söz sahibi olursam bir tek cemaat, tarikat bırakmayacağım. Sana söz Türkiye” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler