“Suçlu aramamak lazım”

“Suçlu aramamak lazım” “Suçlu aramamak lazım”
A- A+
Reklam

Yuva köyünde 10 Temmuz 2022 tarihinde yaşanan zehirlenme vakası ile ilgili olarak mahkeme süreci sürerken, soruşturma açılan isimler arasında yer alan Bolu İl Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, süreçle ilgili akıl almaz ifadeler kullandı.

Olayın geçmişi

Hatırlanacağı üzere Yuva köyünde 10 Temmuz 2022 tarihinde yaşanan zehirlenme vakası nedeniyle 148 kişi hastaneye kaldırıldı, 49 yaşındaki Eyüp Ertem isimli bir hemşerimizi de hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili yapılan incelemede, zehirlenmelerin sudan kaynaklı olduğu tespit edilmişti.

Olayla ilgili geçtiğimiz aylarda köy muhtarı Murat Erdoğan ve Bolu İl Özel İdaresi personellerine de soruşturma başlatılmıştı.

“Köylerde görevimiz tesisi yapmak”

Bugün gerçekleşen İl Genel Meclisi Mart ayı oturumunda konu ile ilgili olarak İl Genel Meclisi Üyelerine açıklamalarda bulunan Bolu İl Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İl Özel İdaresi olarak köy içe sularında sorumluluklarının tesis yapmakla sınırlı olduğunu söyledi.

Köstereli; “Yuva Köyünde yaşanan olayla ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Bizim kanun ve yönetmelikler kapsamında İl Özel İdaresi olarak oradaki görevimiz; tesisleri yapıp, teslim etmek. Ondan sonra biz klorlama cihazlarını da veriyoruz ki oraya klorlama cihazı da aldık. Klorunu da alıp veriyoruz. Arızalarını gideriyoruz. Muhtarlarımıza bu konuda bilgilendirmeler yapıyoruz. Broşürler hazırlıyoruz. Ama orada bir olay oldu. Ama o sudan mı oldu, başka bir şeyden mi oldu bilemiyorum. O artık mahkeme süreci. Ama ondan dolayı orada ölen bir vatandaşımız var ve çok üzüldük” dedi.

“Muhtarlar ve köylüler klor kullanmıyor” 

Bolu’da bulunan 487 köyde kayıtlı olarak bin 50 su deposu olduğunu ve kayıtsız olanları bilmediklerini belirten Köstereli, depoların temizliği, klorlanması gibi görevlerinin olmadığını iddia etti.

Muhtarların ve köylülerin klor kullanmak istemediklerini iddia eden Sırrı Köstereli; “Bizim 487 tane köyümüz var. Bu köylerin bin 50 tane deposu var. Bunlar kayıtlı ki kayıtsız depoları bilmiyoruz. Bu depoların her birinin temizliği, klorlama cihazının takibini yapma imkanı, olanağı yoktur. Bu dairede kimse bunu yapamaz. Öyle bir görevimiz de yok. Bunlar muhtarlıklarla birlikte yapacağımız çalışmalar. Biz tesisleri yapıyoruz ve muhtarlara teslim ediyoruz. Bir arıza olduğu zaman, gel diyorlar, gidiyoruz. Ama çok iyi biliyoruz ki burada köy muhtarları veya köy halkı, klor kullanmak istemiyor. Bu bir gerçek. Suyun kalitesini bozuyor, koku yapıyor diye kullanmıyorlar, kullanmak istemiyorlar. Ne yapabilirsiniz? Siz klor makinasını kuruyorsunuz, kloru da veriyorsunuz, çalışır vaziyete getiriyorsunuz, oradan ayrılıyorsunuz arkadan hortumu kesiyorlar. Böyle çok şeyler gördük. Bunların elimizde belgeleri var” diye konuşu.

“Bu soruşturmaya niye dahil edildiğimizi bilmiyorum” 

Yuva Köyünde çok daha ciddi sonuçlar doğurabilecek bir olayı açıklamasının sonunda akıl almaz ifadelerle sıradan bir hale dönüştüren Bolu İl Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, bu olayla ilgili bir suçlu aranmaması gerektiğini söyledi.

148 vatandaşımızın aylarca hastanelerde tedavi görerek ölümden döndüğü, geride gözü yaşlı bir eş ve 3 yetim yavru bırakan 49 yaşındaki Eyüp Ertem’in ölümüyle sonuçlanan böylesi bir vahim olayı, “oldu, bitti” sözleriyle anlatan Kösterili’nin açıklamaları hem şaşkınlık yarattı hem de “pes artık” dedirtti.

Yuva Köyü’ndeki zehirlenme olayı ile ilgili bir suçlu aranmaması gerektiği gibi akıl almaz bir ifade kullanana Sırrı Köstereli; “İdaredeki arkadaşlarımız bu olaydan dolayı çok itham edildi. Bu doğru bir durum değildi. Kimse kimseyi zehirleyemez. Bizim öyle bir şey yapma durumumuz asla olmaz. Ama orada ne oldu, ne gitti? Belli dönemde bir olay oldu orada. Oldu, bitti. İnşallah bundan sonra böyle bir şeyle karşılaşmayız. Burada bir suçlu aramamak lazım. Evet burada bir olay oldu. Neden oldu, neden gitti bilemiyoruz ama mahkeme süreci devam ediyor. Ben dahil hepimiz bu işin içine dahil edildik. Niye dahil edildiğimizi de bilmiyoruz” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler