Tanju Özcan'dan CHP'ye geri dönüş sinyali

Tanju Özcan'dan CHP'ye geri dönüş sinyali Tanju Özcan'dan CHP'ye geri dönüş sinyali
A- A+
Reklam

4-5 Kasım tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen CHP’nin 38. Kurultayını en yakın takip eden isimlerin başında CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geldi. 

CHP’de Genel Başkan değişiminin ilk ateşini yakan ve açıkça ifade edilmese de bu yüzden CHP’den ihraç edilen Tanju Özcan, Ankara Spor Salonunda 4 Kasım tarihinde Genel Başkan seçimi, 5 Kasım tarihinde de Parti Meclisi Üyelikleri seçimleri gerçekleştirildi.

Kurultay için Ankara’ya gittiği bilinen Özcan’ın ise kongre salonuna gidip gitmediği merak ediliyordu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın salonda olduğu ve Kurultayı salondan takip ettiği görüntüler basında ve sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Başkan Özcan’ın; Parti Meclisi Üyeliklerinin seçiminin yapıldığı 5 Kasım Pazar günü Ankara Spor Salonunun locasında görevden uzaklaştırılan Yalova eski Belediye Başkanı Vefa Salman ve Partililerle durum değerlendirmesi yaptığı anlar kameralara yansıdı.

“Birinci önceliğim ortadan kalktı”

Öte yandan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; Gazeteci Gürbüz Evren, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Akademisyen ve Akşam Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ile birlikte TV 100’de yayınlanan Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu.

Tanju Özcan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Bir CHP Genel Başkanı 2. tur için diretmemeliydi. İşte ‘Cumhurbaşkanı adayı olmalısınız efendim’ diyenler, asıl hançerleyenler Genel Başkanı 2. tura sokanlar. Genel Başkan ilk turda geride olduktan sonra ona yakışan her şeye rağmen çekilmesiydi. 

Sayın Kılıçdaroğlu kaldığı sürece ben CHP’ye dönmeyeceğim demiştim, birinci önceliğim ortadan kalktı. Dönmemek için bir gerekçem şu anda yok. Yeni parti yönetimi beni görmek isterse ‘CHP’ye dönmek için dilekçe vermen lazım’ denirse memnuniyetle bu dilekçemi iletirim."

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler