Tanju Özcan’ı zor günler bekliyor..!

Tanju Özcan’ı zor günler bekliyor..! Tanju Özcan’ı zor günler bekliyor..!
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın CHP’den ihraç edilmesi sonrası, Bolu Belediyesi Meclisi’nde de dengeler değişti. CHP Grubunun verdiği güçle Belediye Meclisinde muhalefetin itirazlarına karşılık her kararını rahatlıkla geçiren Tanju Özcan, bundan sonra Meclis’te rahat hareket edemeyecek.

CHP’de Muhalefeti artık…!

2019 Yerel Seçimleri sonrası Bolu Belediye Başkanlığına Tanju Özcan seçilirken; Bolu Belediyesindeki sandalye dağılımı da 15 CHP, 3 İYİ Parti, 11 AK Parti ve 2 MHP’li Üyeden oluşmuştu. Mensubu olduğu Millet İttifakı 18 Belediye Meclisi Üyesinin de gücünü alarak başta çekilen krediler, Belediye şirketlerine sermaye aktarımları ve gayrimenkul devirleri ve gayrimenkul satışları gibi Cumhur İttifakı ortağı AK Partili ve MHP’li Meclis Üyelerinin muhalefetine karşılık birçok tartışmalı konuyu Meclis’ten geçiren Özcan, ihracı sonrası CHP’li ve İYİ Partili Meclis Üyelerinin bazı konularda desteğini kaybetmesi bekleniyor.

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Feridun Yılmaz ve İlkay Bayrak’ın yanı sıra İYİ Partili Meclis Üyesi Mansur Şen’in zaman zaman muhalefetiyle karşılaşan Tanju Özcan, CHP ve İYİ Partili Meclis Üyelerinden oluşan Millet İttifakı Grubunun da bundan sonra muhalefetiyle karşılaşacağı ifade ediliyor.

Millet İttifakı Grup toplantılarına katılamayacak olan Tanju Özcan’ın bundan sonra Grup kararlarında ne kadar etkili olacağı bilinmezken, CHP İl Başkanı Ersan Türkoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Burhan Aktaş Başkanlığında Meclis öncesi yapılacak olan Grup Toplantılarında, Tanju Özcan’ın Meclise sunacağı özellikle İmar dışındaki teklif konularını kolay kolay geçiremeyeceği iddia ediliyor.

Belediye şirketlerindeki CHP’li isimler ne olacak?

Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdiği CHP’li Belediye Meclis Üyesi bulunmayan Tanju Özcan’ın Komisyonlarda ve Belediye şirketlerindeki Yönetici kadrolu ise CHP’li isimlerden bulunuyor. CHP Genel Merkezi ve CHP İl Başkanlığının özellikle eleştirilerin odağında olan Bolu Belediyesi Şirketlerinin Yönetimlerinde görev alan CHP’li Üyelerin bu görevlerinden ayrılmalarını isteyip istemeyecekleri ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Öte yandan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yaptığı “Değişim ve Adalet” yürüyüşüne destek vermeleri sebebiyle CHP’de Disipline sevk edilen CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin ihracı durumunda ise Meclis tablosu ve dengesi yeniden değişecek.

İktidardayken bir anda CHP’den ihracıyla Meclisteki gücü anlamında iktidarsız kalan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bu sorunu nasıl aşacağı ise şimdiden merak ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Ali koc (9 ay önce)
    Adam kendi ayağına kurşun sikti
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler