Tanju Özcan’ın adaleti..!

Tanju Özcan’ın adaleti..! Tanju Özcan’ın adaleti..!
A- A+

Bolu Belediyesi’nde çalışan işçiler arasında söylemleri ve uygulamalarıyla adeta ayrımcılığa yol açan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye ana binada çalışanları ötekileştirmeye devam ediyor.

İlk olarak geçtiğimiz aylarda kendisinin sigarayı bırakması sonrası yaptığı açıklamayla; Belediyede sigara içmeyen personele daha fazla maaş vereceğini söyleyerek personeller arasında ayrıştırmaya giden Özcan, şimdi de bedenen çalışan personel ile masa başında çalışan personelleri ayrıştırıyor.

Büyük bir kısmı Bolu Belediyesinin ana hizmet binasında çalışan personelin adeta daha az çalıştığını ima eden Başkan Özcan, Belediyedeki işçilerin huzurunu ve çalışma barışını bozmak için farklı uygulamalara gidiyor.

Dün akşam yaptığı açıklamada bunu açıkça ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaptıkları Toplu İş Sözleşmelerinde masa başında çalışanla arazide çalışanın aynı maaşı almamalarına dikkat ettiklerini söyleyerek, bedenen iş yapan personelin daha fazla maaşı hak ettiğini söyledi.

Masa başındaki personelin yazın serin, kışın sıcak ortamda çalıştığına dikkat çeken Başkan Özcan; “Toplu İş Sözleşmelerimizin 3 tanesini bitirdik. Memur Sendikasıyla anlaştık ve Sosyal Denge %110 yani 4 bin 200 TL net yapıyor. Bölgede bizim kadar veren yok. Bolu’yu Seviyorum şirketimizde çalışanlarımıza ortalama %128 zam yaptık. Bolu Bel A.Ş.’de de çalışan arkadaşlarımız beden işçisi oldukları için 500 lira daha fazla alacaklar. Toplu İş Sözleşmemizde masa başında çalışanla arazide çalışanın aynı almamasına dikkat ettik. Yani burada masa silmeyi tercih eden bir temizlik işçisi görevlimizle sokakta çalışmayı tercih eden bir temizlik görevlimiz aynı ücreti almasın dedik. Adaletli davranalım istedik. Sokakta çalışan daha fazla alıyor. Su Kanalizasyonda çalışanla, yazın serin kışın sıcak bir ortamda çalışan yanlış anlamasın arkadaşlar ama mesela Yazı İşlerinde çalışan aynı ücreti almamalı. Burada da çok ciddi farklar olduğunu göreceksiniz. Biz çalışanlarımıza gerekli değeri, önemi verdik” ifadelerin kullandı.

Sendika sessizliğini koruyor

Bolu Belediyesinde ister masada isterse sahada çalışan personelin emeğini ve alın terinin mücadelesini vermekle yükümlü olan Belediye İş Sendikası ise sessizliğini korumaya devam ediyor. Personelden Sendikalarına kesilen aidatlarda masa başı yada arazide çalışıyor diye ücret değişkenliği yapmayan Belediye İş Sendikası, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın personel arasındaki bu ayrımına sessiz kalarak, yapılan ayrımcılığı tasdiklemiş oluyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler