Bolu’daki Alevi yurttaşların bir hayali gerçek oluyor

Bolu’daki Alevi yurttaşların bir hayali gerçek oluyor Bolu’daki Alevi yurttaşların bir hayali gerçek oluyor
A- A+

TBMM’de Meclisinde 2022 yılında çıkarılan Kanun sonrası “Belediyelerin, sosyal donatı alanlarından cemevi yeri ayrılmasına” olanak sağlayan düzenleme sonrası harekete geçen Bolu’daki Alevi yurttaşların talepleri için ilk ciddi adım atıldı.

Hatırlanacağı üzere kanunun çıkması sonrası Bolu’da yaşayan Alevi yurttaşlardan oluşan heyet, Bolu’daki tüm siyasi parti İl Başkanlarını ziyaret ederek, Bolu’da bir cemevi yapılması noktasında destek istemiş, siyasi parti il başkanları da bu noktada destek vermişlerdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da verdiği söz sonrası ilk ciddi adımı atarak, cemevi için yer tespiti yapılması teklifini Bolu Belediyesi Meclisi gündemine getirdi.

Bolu Belediyesi’nin teklifi olarak Meclis gündemine gelen ve bu hafta içinde İmar Komisyonu’da görüşülecek yer konusunun, önümüzdeki hafta yapılacak 2’nci Meclis oturumunda netleşmesi bekleniyor. Bolu’da yaşayan Alevi Yurttaşların temsilcilerinin de Komisyona davet edilerek görüşlerinin alınacağı ifade edilirken, kısa sürede cemevi yapımı için harekete geçilmesi bekleniyor.

Cemevi yerinin belirlenmesi için verdikleri teklif için açıklamada bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “2022 yılında Hükümet TBMM’den bir kanun çıkartarak, sosyal donatı alanlarından cemevi yeri ayrılabilir şeklinde bir hüküm var. Biz de Bolu Belediyesi olarak bir teklifi de o şekilde getirmek istiyoruz. Bir yeri cem evi alını olarak ilan edeceğiz. Zaten bu konuda Alevi yurttaşlarımızdan oluşan bir heyet, bütün siyasi partileri dolaşmıştı. AK Partiye, MHP’ye, İYİ Parti’ye ve CHP’ye gitmişlerdi ve hepsi de Bolu’da yapılacak bir cemevine sıcak bakarız demişlerdi. Bu konuda da Komisyona havale ettiğimiz konulardan bir tanesi ve herkesin desteğini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

2 yorum yapılmış

  • Gürkan Erman (1 yıl önce)
    Bolu'-da yaşayan Alevi canlarımız için Cem Evi yapılması ibadetlerinin özgürce yapabilmeleri için çok önemli bir adımdır. En kısa sürede gereğinin yapılmasını temenni ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Prof. Dr. Ali Yaman (1 yıl önce)
    Bolu'-da yaşayan Alevi-Bektaşi yurttaşlarımızın inançsal ve kültürel hizmetlerini görecek bir Cemevi önemli bir ihtiyaçtır. Belediyemizin de bu konuda üzerine düşeni yapması yerindedir.
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler