Tanju Özcan’ın eli her ay vatandaşın cebinde

Tanju Özcan’ın eli her ay vatandaşın cebinde Tanju Özcan’ın eli her ay vatandaşın cebinde
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehir içi içme suyu maliyetlerinin en büyük gideri olan elektriğe gelen zamlar nedeniyle Boluluların suyunu aylık TEFE-TÜFE oranındaki artışa göre zam yapıyor.

Elektrik fiyatlarında en son artış 1 Eylül 2022 tarihinde yapılmıştı 1 Nisan 2023'de de fiyatlarda yüzde 15'lik indirime gidilmişti. EPDK tarafından alınan 1 Temmuz'dan itibaren 3 ay süreyle geçerli tarife tablosu 11930 No'lu Kurul Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre bütün abone grupları için nihai faturaya yansıyan herhangi bir değişiklik yapılmadı. Sektör kaynakları elektrik tarifelerinde 1 Ekim'e kadar zam beklenmediğini ifade etti.

Elektrikte geçtiğimiz yıl zam değil, indirim yapılmasına karşılık, Tanju Özcan bir yıldır Bolu Halkının suyuna her ay zam yapmaya devam ediyor.

2022 ile 2023 arasında suya 11 lira zam yapıldı

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında 1 metreküpe 22.38 lira ödeyen Bolulular bu yıl ise 1 metreküp su karşılığında ise 33.38 lira ödüyorlar. Yine geçtiğimiz yıl Atık Su Bedeli olarak faturasına yansıyan bedel 11.14 lira iken Eylül 2023 döneminde ise Atık Su Bedeli olarak 16.69 lira ödeniyor. Yine bakım ücreti adı altında geçen sene ödenen para 2.78 lira iken bu yıl bakım ücreti olarak faturalara 4.55 lira yansıtılmakta. 

Sonuç olarak geçtiğimiz yıl 1 metreküp su karşılığında gelen fatura 37.53 lira iken bu yıl aynı dönemde ödenen su parası 57.07 lira olarak vatandaşa yansıdı. 

Temmuz’dan Eylül’e su faturasına 20 liralık zam

Boluluların suyunu aylık TEFE-TÜFE oranındaki artışa göre her ay zam yapan Tanju Özcan, Türkiye’nin en ucuz suyunu içereceğim dediği Bolululara, Türkiye’nin en pahalı suyunu içiriyor.

Suya her ay zam yapan Tanju Özcan’ın Bolu Belediyesi’nden 2023 yılı Temmuz ayında gelen 1 metreküp karşılığındaki suyun faturası 46,70 lira iken, yapılan gizli zam ile Eylül ayında Bolu Halkı ayını metreküp suya 57.07 lira ödemek zorunda kaldılar. Atık Su Bedeline de 2 lira zam yapan Tanju Özcan, bir önceki aya göre 1 metreküp su için her bir Bolulu aboneden 11 lira zamlı su faturası tahsil etti.

TEFE/TÜFE artışı %9.09, suya zam %22.2

Suda her ay TEFE-TÜFE oranındaki artışa göre güncelleme yaptığını söyleyen Tanju Özcan’ın geçtiğimiz iki aylık su faturası karşılaştırdığında TÜİK’in açıkladığı oranların üzerinde artış yapıldığı görülüyor. TÜİK’in verilerine göre Eylül ayındaki Tefe-Tüfe artış oranı aylık %9.09 olarak açıklanırken, Bolu Belediyesi ise Eylül ayı faturalarına bu artışı %22.2 olarak yansıttı. Buna karşılık Tanju Özcan, Bolu Halkının suyuna ise bir yılda %52 zam yaptı. 

Boluluları suya indirim yaptım diyerek kandırdı

Türkiye’nin en pahalı suyunu içen Boluluların suyun metreküpüne TEFE-TÜFE oranındaki artışa bağlayarak her zam yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde “suya %50 indirim yaptım” diyerek, Boluluları da kandırmış oldu. Ocak ayından önce suya indirim yapma şansı olmadığını ve Bolu’da kullanılan suyun sabit bir metreküp bedeli olmamasına karşılık suya %50 indirim yaptığını açıklayan Tanju Özcan, böylelikle Türkiye’nin en pahalı suyunu içirdiği Boluluları da kandırmış oldu. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler