Tanju Özcan ilk raundu kaybetti

Tanju Özcan ilk raundu kaybetti Tanju Özcan ilk raundu kaybetti
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi tarafından inşa edilen yöresel ürün pazarı inşaatının çökmesi sonrası başlayan hukuki süreçte bilir kişi olarak tayin edilen Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü hocaları raporlarını tamamlayarak, görüşlerini mahkemeye bildirdiler.

İnşaatın çökmesi sonrası yüklenici firmayı suçlayarak, imalat hatasından binanın çöktüğünü iddia etmiş, yüklenici firma ise Bolu Belediyesi’nin projesinin hatalı olduğunu iddia ederek, yargı yoluna gitmişti.

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında çöken bina bir yıl atıl bir şekilde beklerken bir yandan hukuki süreç devam etmiş, bir yandan da Bolu Belediyesi yeniden ihaleye çıkarak, inşaata start vermişti.

Bilir Kişi raporu “proje hatalı” dedi

Yöresel Ürünler Pazarında projede değişiklik yapıldığı iddia edilerek yeniden başka bir yüklenici firmaya verilerek inşaat çalışmaları başlarken, projede değişiklik yapıldığı iddiaları ise, “Proje Hatalı mıydı?” sorusunu akıllara getirdi.

Bolu’da bu tartışmalar iki yıldır gündemi meşgul ederken, bilir kişi olarak tayin edilen Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü hocaları raporlarını tamamladılar.

Bilir Kişi raporunda; “projede bu bakımdan eksiklikler bulunduğu, çökmenin nedeni bu proje ve hesap raporundaki bahsi geçen eksikler olabileceği gibi,,” cümlesi dikkat çekti.

Yüklenici firmanın işe başlamadan projede eksiklik olduğunu ve bunu da dilekçe ile Bolu Belediyesine bildirdiği yönündeki ısrarlı itirazları böylelikle bu raporla da resmiyet kazanmış oldu.

Bilir Kişi Raporunu mahkemeye gönderirken, ileriki günlerde görülecek davada yargının son sözü söylemesi bekleniyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler