Tanju Özcan'ın koltuğunun faturasını Boluspor'a kestiler

Tanju Özcan'ın koltuğunun faturasını Boluspor'a kestiler Tanju Özcan'ın koltuğunun faturasını Boluspor'a kestiler
A- A+
Reklam

Geçmiş dönem Kulüp Başkanları Necip Çarıkçı ve Abdullah Abat’ın mali anlamda Boluspor Kulübünü yönetememelerinden kaynaklı ağır fturaları Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak ödemeye çalışa dursun, bu kötü günlerin sorumlularından ses soluk yok.

2019 Yerel Seçimleriyle başlayan Boluspor-Siyaset bağlantısı bugünlere zemin hazırlarken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Başkanlık koltuğuna oturması için yapılan ince siyasi hesapların faturası Boluspor için ağır oldu.

Tanju Özcan-Necip Çarıkçı- Rasim Özdemir ile başlayan süreç

Yerel Seçimler öncesi o zamanlarda Boluspor Yönetim Kurulu Üyesi olan şimdinin Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir tarafından kurulduğu iddia edilen kontakla AK Partili Belediye Meclis Üyesi olan Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı’nın CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan ile yaptıkları gizli görüşmeler basına yansımış, seçimde birlikte hareket etme kararı aldıkları iddiası da Bolu kamuoyunda günlerce konuşulmuştu.

Seçimleri Tanju Özcan kazanarak Belediye Başkanlığı koltuğuna otururken dönemin Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı da sezon sonuna kadar bu görevine devam etmiş, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilimizi ziyareti olmak üzere birçok programda Tanju Özcan’ın yanında yer alan görüntüler basında sık sık yer almıştı.

Savaş Abak’ın hesaplar denetlensin çağrısına Abat’la bulunan çözüm

Tanju Özcan’a başta CHP’liler ve Bolu kamuoyundan “eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın sağ kolu Necip Çarıkçı ile birlikte yol yürümesine” gelen tepkiler sonrası Çarıkçı kongre kararı alınmasına neden oldu. Çarıkçı’nın yanlış transferleri, hesapsız kitapsız harcamalar iddiaları kongre öncesi Bolu’da en çok tartışılan konuların başında gelmekteydi. Boluspor’da Başkanlık için ön plana Savaş Abak ismi çıkarken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yaptığı görüşmelerde Abak’ın “Hesaplar incelensin” ısrarı, yeni bir Başkan adayı arayışı ile sonuçlandı.

Savaş Abak’ın ısrarla “Hesaplar incelensin” çağrısına kulak tıkayan Tanju Özcan, Necip Çarıkçı’nın görevi sorunsuz bir şekilde bırakması için bu sefer de Abdullah Abat ismini ön plana çıkardı. Yardımcısı Rasim Özdemir’in de yakın arkadaşı olan Abdullah Abat 2020 yılında Boluspor başkanı olarak Kulübün başına geçirilirken, Necip Çarıkçı dönemi de Tanju Özcan ve Rasim Özdemir ikilisinin yoğun gayretleri ile kapanmış oldu. 

Fakat CHP’li Tanju Özcan’ın ısrarı ile görevi alan Abdullah Abat’ın yönetiminde en dikkat çeken unsur ise Yönetimin AK Parti’de aktif görev alan isimler ya da yakınlarından oluşması dikkat çekiyordu. Bu Yönetime giren AK Partili isimlerin de görev alması için de CHP’li Tanju Özcan’ın aracı olduğu da o gün Bolu’da konuşulan iddialar arasındaydı.

Uçup giden milyonlar ama ortada sorumlusu yok

Tanju Özcan, Rasim Özdemir, Necip Çarıkçı ve Abdullah Abat 4’lüsünün ön planda olduğu dönemin bugüne yansıyan ağır faturası artık ödenemeyecek hale gelirken, Boluspor Başkanı Savaş Abak ve Yönetim Kurulundaki arkadaşları Boluspor’u yaşatmak için 100 milyon lira gibi bir rakamı ceplerinden harcama özverisi gösterdiler.

Fakat kulübe her gün gelen icra kağıtları, eski personellerin alacakları, ödenmeyen transfer paraları Abak ve arkadaşları için de artık içinden çıkılamayacak bir hal almış duruma geldi. Çarıkçı ve Abat döneminde hayatlarının transferlerini yaptıktan sonra son 3 yılda kulüp bile bulamayan futbolculara astronomik rakamlar öde öde bitmezken, Boluspor Kulübü için de mali anlamda tehlike çanları çalmaya başladı.

Boluspor’a delikli bir kuruş yardımı olmayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yaşanan bu süreçte yardımcısı Rasim Özdemir ile birlikte baş sorumlu olmasına karşılık, ikilinin artık maçlara bile gelmemesi dikkat çekiyor. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Metoo (7 ay önce)
    Hele seçimler biraz daha yaklaşsın enn önde yerlerini alırlar..
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler