Tarih yazan Bolulular

Tarih yazan Bolulular Tarih yazan Bolulular
A- A+

Bolulu hemşerimiz Suat Çelen’in Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı olması sonrası spor otoritelerinin ifadeleriyle “roket gibi uçuşa geçen” Türk cinmnastiği, Paris Olimpiyatlarında adından söz ettirmeyi başardı.

Türk jimnastik tarihinde takım olarak ilk defa yer aldığımız Olimpiyatlarda “Cimnastiğin Aslanları”, Bolu’nun gururları ile birlikte Türk cimnastik tarihine imza attılar.

Tarihimizde ilk kez takım olarak katıldığımız Olimpiyatlarda; ülkeimizi temsil eden Cimnastiğin Aslanları, ilk defa boy gösterdikleri arenada dünyanın en iyi 12 ülkesi arasında 9’ncu olarak ülke cimnastiğimizi zirveye taşıdılar.

Öte yandan halkada Adem Asil, paralel barda Ferhat Arıcan da Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Artistik Cimnastik Erkekler elemelerinde finale kalma başarısı gösterdiler. 2 Türk hakemin de görev aldığı olimpiyat jimnastik müsabakalarında aynı zamanda Dünya Jimnastik Birliğinin Başkan Yardımcısı olan hemşerimiz Suat Çelen de organizasyonun en üst Kurulunda görev alarak ülkemizi temsil etti.

Bolu Cimnastik Kulübü sporcusu Emre Dodanlı’nın da yer aldığı Jimnastik Milli Takımımızın bu tarihi başarısının Bolu açısından sadece Federasyon Başkanı Suat Çelen ile de sınırlı kalmaması, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi hemşerilerimiz Fatih Yamaner ve Cumhur Özçelik’in, Milli Takım Doktoru hemşerimiz Cem Bozkurt’un da Bolu’nun yaşadığı gurur daha da arttırdı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak bu tarihi başarıda büyük pay sahibi olan Yönetim Kurulu Üyesi hemşerilerimiz Fatih Yamaner ve Cumhur Özçelik, resmi olarak Paris’te bulunan Türkiye Olimpiyat Heyetinde yer alarak Milli Takımımızı yalnız bırakmadılar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler