“TEK ADAM” Belediyesi

“TEK ADAM” Belediyesi “TEK ADAM” Belediyesi
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kuzenleriyle Bolu Belediyesi’ni yönetmeye devam ediyor. Adeta “Tek adamlık” imparatorluğuna dönüşen Bolu Belediyesinde; Başkan Özcan’ın kuzeni Bahadır Acar’ın önlenmez yükselişinden sonra diğer kuzeni Sedat Gülener de baş döndüren bir şekilde yükselmeye devam ediyor.

Alaaddin Yılmaz’ın Belediye Başkanlığı döneminde toplu taşıma işinin özelleştirilmesiyle firmaların oluşturduğu birlikte çalışmaya başlayan Gülener, Tanju Özcan’ın Belediye Başkanı olması ile birlikte Bolu Belediyesi kadrosuna alındı.

Başkan Özcan dayısının oğlu olan Gülener’e kadro vermekle yetinmeyerek, Destek Hizmetleri Müdürü de yapmış ve böylelikle Belediyedeki yükseliş serüvenine ilk adım atılmıştı.

Geçtiğimiz aylarda Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nden sorumlu olarak Başkan Yardımcılığına getirilen Sedat Gülener’in liyakati ve mesleki tecrübeleri, yeni görevleri de beraberinde getirdi.

Bolu Belediyesine ait Bolu Bel A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi de olan dayı oğlu Gülener’deki kabiliyeti, bilgi, birikimi ve potansiyelin farkında olan Başkan Özcan, şimdi de yaptığı yeni görevlendirmelerle atamalarında liyakate gösterdiği dikkati ortaya koydu.

Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin'in milletvekili aday adayı olup istifa etmesinin ardından, Tekin'e bağlı olan  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Etüt Proje Müdürlüğü, Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü de Sedat Gülener'e bağladı.

Teknik Meclis Üyelerine güvenmiyor mu?

Boş olan Meclis Üyeliğinden İmar’dan sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğuna Meclis Üyeleri Onur Koyunoğlu, Cihan Tutal, Ahmet Fidan, Mehmet Tuna Özcan ve Mustafa Güldal gibi isimlerden birini oturmak yerine, dayısının oğlu Sedat Gülener’i ataması, Başkan Özcan’ın, “belediye yönetiminde, akrabaları dışında kimseye güvenmiyor mu” sorusunu akıllara getirdi.

Bakalım bunu nasıl açıklayacak?

Dayısının oğlu Sedat Gülener’i Başkan Yardımcısı olarak ataması sonrası özellikle ulusal basında yapılan eleştirilere; “Sedat Gülener, benim dayımın oğlu. Bu doğru bunu bütün Bolu biliyor. Sedat Gülener, benden önce AK Parti döneminde Bolu Belediyesi'nde çalışıyordu. Benim dönemimde de Destek Hizmetleri Müdürü oldu. Bir tek Boluludan itiraz olmadı. Sonra başarılı olduğu görüldü, tarafımdan başarı ödüllendirilir. O göreve getirilmesinde benim dayımın oğlu olmasının bir alakası yok. Çok çalışkan, pratik ve zeki olmasıyla alakalı. Hak ettiğini ve doğru bir karar olduğunu düşünüyorlar" sözleriyle cevap veren Başkan Özcan’ın tamamen teknik bilgi ve mesleki birikim isteyen böylesi bir atamada bunları göz ardı etmesini nasıl açıklayacağını tüm Bolu merakla bekliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler