Ticaret Odası seçimleri 1 Ekim'de

Ticaret Odası seçimleri 1 Ekim'de Ticaret Odası seçimleri 1 Ekim'de
A- A+
Reklam

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçim takvimi belli oldu. Oda tarafından yapılan açıklamayla; organ seçimlerine ilişkin Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerinin 1 Ekim 2022 günü yapılacağı ilan edildi.

Oda Seçimlerinde oy kullanacak üyelere yönelik listelerin 12 Eylül 2022-14 Eylül 2022 tarihleri arasında Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda askıya çıkacağı belirtilen duyuruda, askı sürecinde listelere ilişkin itirazların ve düzeltme taleplerinin yazılı olarak İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına yapılması gerektiği ifade edildi.

Gruplarda listelerde belirsizlik sürüyor

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerinde 15 Meslek grubunda 3 bine yakın üyenin oy kullanacak.

İki aşamalı olan seçimde ilk olarak Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri yapılarak Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi şekillenecek. Ardından da Meclis Üyeleri arasında yapılacak seçimle Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu belirlenecek.

Yaptığımız araştırmalarda mevcut 38 Meclis Üyesinin tamamına yakının yeniden gruplarından çıkmak için aynı ekiple seçime katılacakları bilgisine ulaşırken, bazı grupların üye sayısının yüksel ihtimali nedeniyle yeni isimlerin de Meclis’e girmesi bekleniyor. 

Meclis Eski Başkanı Gökhan Yaman liste hazırlıyor

Genel anlamda 15 Meslek Komitesinde aday listelerinin önümüzdeki hafta ortaya çıkması beklenirken, 4. Grupta ise isimler netleşmeye başladı.

Sigortacılık, Finans, Danışmanlık ve Emlak Müşavirliği Meslek Komitesi olan 4’ncü grupta halen Emin Semercioğlu ve İsmail Öztürk, Meclis Üyesi olarak görev yapıyor. Semercioğlu ve Öztürk’ün yeniden Meclis Üyesi olabilmek için çalışma yaptıkları konuşulurken, karşılarına şimdilik Meclis eski Başkanı Gökhan Yaman’ın da liste çıkarması bekleniyor.

Şuana kadar en net isimlerin telaffuz edildiği bu grupta aynı zamanda sayının da 2’den 3’e çıkması beklendiği için hem Emin Semercioğlu ve İsmail Öztürk’ün yanlarına üçüncü isim olarak kime alacağı hem de Gökhan Yaman’ın listesinde yer alacak diğer iki isim de merak ediliyor.

14. Grupta Samet Kocadağ ismi geçiyor

Yine yaptığımız araştırmalarda Metal, Makine ve Teknik İmalat sektörünün temsilcilerinin olduğu 14’ncü grupta da Samet Kocadağ ile arkadaşlarının seçime girmek için hazırlık yaptığı iddia ediliyor. Bu grupta halen Metin Kumaş ve Yüksel Atilla Meclis Üyesi olarak görev yaparken, bu iki ismin yeniden seçime girip girmeyeceği de bu hafta netleşecek.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler