Tokadi Hayrettin Türbesi'nin torpili nereden?

Tokadi Hayrettin Türbesi'nin torpili nereden? Tokadi Hayrettin Türbesi'nin torpili nereden?
A- A+

Halvetiyye tarikatının dört temel kolundan Cemâliyye’nin pîri, Çelebi Halîfe olarak tanınan Cemâl-i Halvetî'nin öğrencisi, Halveti Tarikat zincirinin 28. Halkasında yer aldığı bilinen Tokadi Hayrettin'in Türbesine giden yol kalın ve kaliteli sıcak asfalt ile asfaltlandı. Ardından da Türbenin sınırları içinde olduğu Elmalık Köyü'nde de asfaltlama çalışması yapılırken, Türbe yolunun aksine köy yolunda kalitesi ve ömrü kısa olan satih kaplama tercih edildi.

Özel İdare köylere vermediği asfaltı Türbe yoluna neden verdi?

Bolu köylerinin neredeyse tamamına yakını köy yollarından mustarip olması nedeniyle İl Özel İdare'nin kapısını çalarken, hemen hemen bütün muhtarların aldığı cevap aynı; “Sıcak asfalt pahalı, paramız yok. Size satih kaplama yapalım”

Bolu köylüsüne para bahane edilerek sıcak asfalta göre kalitesiz olan satih kaplamayı reva gören İl Özel İdaresi, bir Türbe yoluna neden ciddi bir kaynak ayırarak havaalanı pisti kalitesinde sıcak asfalt döker merak konusu oldu.

Cevap bekleyen sorular..! 

Diğer bir merak edilen konu ise; Bolu'daki yüzlerce köyde kabri bulunan Allah dostu erenlerden bir tanesi olan Tokadi Hayrettin ile Bolu'nun köylerinde yatan Allah dostları arasında ne gibi fark var?  Bir fark yoksa burada bir Tarikatın Dergahının bulunması mı asfaltın atılmasına sebepdir? 

Bolu İl Özel İdaresi'nin asfalt plenti olmadığı için sıcak asfalt üretemediğine göre Tokadi Hayrettin Türbesi yoluna atılan asfalt, İl Özel İdaresinin bütçesinden diğer sıcak asfalt bekleyen köylerin de hakkına girilerek dışarıdan mı satın alınmıştır? Bu yola sıcak asfaltı alan İl Özel İdaresi, neden Elmalık Köyüne de sıcak asfalt dökmemiştir?

Türbe yolunu İl Özel İdaresi bütçesinden asfaltlanmadıysa o zaman hangi Bakanlık bütçesinden bu yola sıcak asfalt dökülmüştür? 

Vali Kılıç Elmalık Köyüne atılan yüksek kaliteli asfaltı inceledi

Önemi neden ve nereden kaynaklandığı bilinmeyen Tokadi Hayrettin Türbesine atılan sıcak asfaltı hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Bolu Valisi Erkan Kılıç yerinde inceleyerek, “Hayırlı Olsun” notuyla kamuoyuyla paylaşmıştı.

Yine Vali Erkan Kılıç; önceki gün de Türbe yoluna atılan havaalanı pisti kalitesinde yolun aksine Elmalık Köyü içine atılan daha kalitesiz ve dayanıksız 1. ve 2. kat satih kaplama asfaltı inceledi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler