Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı isim Bolu adayı

Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı isim Bolu adayı Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı isim Bolu adayı
A- A+
Reklam

DEM (HDP) Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Veli Saçılık oluyor. Youtube’da yayınlanan Özgün Bakış programına katılan Sosyolog Veli Saçılık, resmi açıklama yapılamasa da Bolu’dan DEM Parti’nin adayı olacağını ilan etti.

Programdaki açıklamalarında özellikle CHP’nin adayı olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı hedef alan Saçılı, yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yarı meczup biri olarak niteleyen Saçılık programda yaptığı konuşmada; “Bolu’dan adaylık iyi bir fikir. Karşımızda hem ırkçı olan, göçmen karşıtı olan, kadın düşmanı olan, bel altı cümleler kullanmaktan çekinmeyen açıkça bir Kürt düşmanı, açıkça ırkçı ve faşist bir kişi var. Bunun karşısında da “CHP’yi kaybettireceksiniz” diye baskı gelecek. CHP’yi değil, ırkçılığı kaybettireceğiz. Bolu’da biz kazanacağız. Bolu Halkına hakaret ediyorlar. Bir tarafta AKP’nin talancı zihniyeti. Bir tarafta da CHP’nin ortaya koyduğu ırkçı, karmakarışık yarı meczup bir kişinin adaylığı var. Bolululara diyotlar ki; “İşte siz buna layıksınız” Biz de Bolululara “Siz iyisine layıksınız” diyeceğiz” dedi.

Veli Saçılık Kimdir ?

Veli Saçılık, Çankaya Nüfüs Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştı. Dışarıdan sosyolojiyi bitirdi. KPSS'ye girip 2 yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Engelli Evde Bakım Birimi'nde çalıştı ve 22 Kasım 2016'da 677 nolu KHK ile ihraç edildi. 

Veli Saçılık, KHK ile görevinden ihraç edilmesinin ardından Ankara Yüksel Caddesi'ndeki eylemleriyle tanındı. Saçılık, sağ kolunu Hayata Dönüş operasyonu sırasında kaybetmişti. 2018 Genel Seçimleri, HDP (Halkların Demokratik Partisi) Ankara 3.Bölge Milletvekili Adayı olmuş ama Meclise girememişti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler